caixa popular

La Comissió d'Experts de les Corts acorda actualitzar el seu històric informe sobre finançament autonòmic després del treball dels especialistes de totes les comunitats

La Comissió d'Experts de les Corts acorda actualitzar el seu històric informe sobre finançament autonòmic després del treball dels especialistes de totes les comunitats
05/09/2017 -

La comissió d’experts constituïda per les Corts Valencianes per a analitzar la situació del finançament autonòmic en l’àmbit de la Comunitat Valenciana s’ha reunit aquesta vesprada amb tècnics de ‘IVIE i de la Conselleria d’Hisenda per a continuar els seus treballs i abordar la revisió i actualització del seu informe de 2013, titulat “Criteris i propostes per a un nou sistema de finançament autonòmic”.

Després de la publicació el passat mes de juliol del document de la Comissió d’Experts integrada per representants de les diferents autonomies –entre elles, la valenciana-, en el qual s’aborda la reforma del finançament autonòmic a nivell nacional, la comissió valenciana elaborarà un nou informe, centrat en les particularitats i necessitats de la Comunitat Valenciana, segons l’acord aconseguit entre els seus membres.

La comissió creada per les Corts Valencianes amb el respatler de tots els grups polítics i coordinada pel director de recerca de l’IVIE, Francisco Pérez, està formada per Rafael Beneyto, Ismael Fernández, Eusebio Monzó i José Antonio Pérez. Aquests especialistes han elaborat propostes tècniques consensuades, orientades a mostrar les causes del infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana i les vies per a remeiar eixa situació.

El treball de la comissió es va plasmar en el document publicat en 2013, que va ser pioner a plantejar una visió compartida sobre la naturalesa dels problemes financers valencians. Aquest informe, acordat per unanimitat per tots els membres de la comissió, assenyalava com abordar un canvi de sistema per a acabar amb la insuficiència de finançament que arrossega la Generalitat Valenciana des de fa més de trenta anys, des d’una perspectiva que fóra compatible amb les solucions que necessiten el conjunt de les comunitats als seus problemes d’insuficiència.

Després de conéixer-se aquest estiu l’informe de la comissió d’experts nacional –en el qual es va integrar com a representant de la Comunitat Valenciana Francisco Pérez- i a les portes de la modificació del model que ha de plantejar el Govern central en els pròxims mesos, la comissió valenciana actualitzarà les seues propostes en un nou document que plasmarà la realitat i les necessitats de finançament de la Comunitat.

Per al desenvolupament de les seues tasques, comptarà amb el suport dels serveis de la Conselleria d´Hisenda i Model Econòmic i de l’equip tècnic de l’IVIE, del que formen part professors de la Universitat de València. El treball dels experts es basa en la voluntat de totes les forces polítiques valencianes de seguir treballant junts per a visibilitzar i resoldre el problema de finançament que pateix la Generalitat, i que està tenint greus repercussions sobre les condicions d’accés dels ciutadans valencians als serveis públics en comparació de les d’altres territoris.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 2 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats