25n
25N
25N

La comarca La Canal de Navarrés encapçala el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València

Bartolomé Nofuentes: “la Canal ha demostrat una gran implicació aprofitant el programa de la Diputació per a tirar avant iniciatives imprescindibles per als seus municipis”

La comarca La Canal de Navarrés encapçala el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València
04/01/2018 -

La Canal de Navarrés s’ha destacat com la primera comarca en la qual tots els seus municipis sense excepció participen en el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València. Una actitud que des de la institució valenciana han volgut destacar i posar d’exemple.

Així, el diputat provincial de Projectes Europeus i encarregat de l’àrea de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, ha felicitat a tots els municipis que conformen la comarca i ha assegurat que “la Canal ha demostrat una gran implicació aprofitant el programa de la Diputació per a tirar avant iniciatives imprescindibles per als seus municipis”.

En aquest sentit, Nofuentes ha destacat que es tracta d’una de les comarques menys poblades, poc més de 16.500 habitants entre els nou municipis que la conformen, per la qual cosa “són aquestes localitats les que més necessiten el nostre suport per a poder desenvolupar els seus projectes a través dels i les joves tan preparats i preparades que tenen a casa”.

Pel que fa als nou projectes, giren entorn de diferents àrees, destacant els que inclouen a les noves tecnologies i a les àrees de caràcter més social.

En Anna, que compta amb menys de 3.000 habitants, s’estan digitalitzant tots els documents, tant històrics com a recents, amb l’objectiu de convertir-se en una administració digital per a agilitar i simplificar tots els tràmits a la ciutadania. Una iniciativa que també ha engegat Xella, on amb la implantació de la nova seu electrònica i la connexió a totes les plataformes electròniques s’espera facilitar la comunicació entre veïns i veïnes i l’administració pública.

Quant a Bicorb, Bolbait, Navarrés i Quesa, els seus projectes s’emmarquen dins de l’àrea d’Igualtat, Inclusió, Joventut i Esports. En el primer d’ells, el seu treball s’ha centrat en la lluita contra la violència de gènere i l’assetjament escolar posant l’accent a desenvolupar activitats per a la prevenció. En el cas de Bolbait, la iniciativa persegueix acostar la burocràcia als i les més joves, així com conéixer les seues necessitats i veure la viabilitat de crear un centre juvenil. Navarrés també s’ha fixat en la joventut i ha apostat per dur a terme activitats formatives per a treballar la intel·ligència emocional que eviten els riscos de l’exclusió educativa i social. Finalment, la localitat de Quesa ha realitzat un projecte d’intervenció familiar.

Per la seua banda, Énguera, sota el títol “La teua opinió decideix la nostra destinació”, ha engegat un projecte de l’àrea de Transparència amb el qual es pretén entaular un autèntic diàleg amb els ciutadans.

Finalment, Estubeny i Miralles han pogut desenvolupar projectes relacionats amb mantenir i potenciar la seua cultura i patrimoni. Així, Millars ha procedit a la recuperació i reparació de les séquies de reg de les hortes, mentre que a Estubeny s’està organitzant i digitalitzant l’arxiu municipal per a facilitar la seua localització i ús.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

lleida 2020
activem alfafar