25n
25N
25N

Descobreix la ciutat romana d'Edeta en el Dia Internacional dels Museus a Llíria

Durant tot el dijous 18 de maig, l’accés als museus i monuments de la localitat serà gratuït

Descobreix la ciutat romana d'Edeta en el Dia Internacional dels Museus a Llíria
18/05/2017 -

El 18 de maig se celebra, a nivell internacional, el Dia dels Museus; esdeveniment que du commemorant-se des de 1977. Cada any, es proposa una temàtica diferent que pose de relleu les preocupacions i els reptes que enfronten els museus.

Enguany, el Dia es dedica a ‘Museus i històries controvertides: dir allò que no es pot explicar als museus’; amb la intenció de donar veu a les històries que amaguen els vestigis que es conserven a aquests espais.

La protagonista a Llíria, com no podia ser d’altra manera, és l’antiga ciutat romana d’Edeta. És per això que el Museu Arqueològic de Llíria (MALL) ha preparat una sèrie d’activitats al llarg de tot el dia, amb la finalitat d’acostar-se a la vida i història dels ciutadans edetans que van viure al municipi fa uns 2.000 anys. Encara que el temps no perdona, l’abundància de vestigis trobats a Llíria i amb què compta el MALL fan possible una bona reconstrucció de com seria la vida edetana.

Així, pel matí, en dos sessions – 10:30 i 12:30 h –, es donarà a conéixer l’antiga Edeta amb l’activitat “Coneix el teu poble, coneix la teua gent”, on el relat s’anirà vertebrant a partir de 8 inscripcions de personatges il·lustres exposades al museu, com ara Marcus Cornelius, senador consular, o Lucius Cornelius Potitos, soldat edetà.

Per la vesprada, les activitats commemoratives finalitzaran amb la conferència “Dos notables edetans: M. Corneli Nigrí Curiaci Matern i Valeri Propinquu Gratti Cereal”, impartida pel director del MALL, Vicent Escrivà, al propi museu a les 17:45 h.

De totes maneres, es pot continuar ampliant la història a través dels diferents monuments de la localitat, ja que l’accés a aquests i als museus serà gratuït durant tot el dia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

mercat medieval ontinyent