La Ciutat de les Arts i les Ciències posa en marxa el nou cicle de conferències gratuïtes 'Una Comunitat amb ciència'

Guardar

conferencias
conferencias

La Ciutat de les Arts i les Ciències posa en marxa un nou cicle de divulgació amb conferències de lliure accés que, sota el títol "Una Comunitat amb ciència", pretén acostar al públic els treballs d'investigació que s'estan realitzant des de les universitats, els laboratoris, els instituts i parcs científics de la Comunitat Valenciana. Investigadors de primer nivell oferiran una visió atractiva i accessible de les seues principals línies d'investigació i de les seues aplicacions socials més rellevants.

El programa s'iniciarà el 27 de setembre amb una taula redona que intentarà donar resposta a qüestions com quin moment travessa la investigació en la Comunitat Valenciana, si l'escenari és optimista o pessimista, si la ciència és un autèntic motor de l'economia valenciana o si estem sent capaços de competir en l'àmbit internacional des de l'excel·lència.

Jaime García Rupérez del Centre de Tecnologia Nanofotónica de la Universitat Politècnica de València (UPV) parlarà el 26 d'octubre del desenrotllament de biosensors fotònics en el camp del diagnòstic metge. La següent conferència serà el 3 de novembre a càrrec de Carlos Palau Salvador del departament de Comunicacions de la UPV que presentarà els assistents el projecte INTERIOT un dels més importants que existeixen en l'actualitat en el camp de la seguretat en internet.

El 30 de novembre serà el torn de Francis Mojica del Departament de Fisiologia Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant (UA) que tractarà sobre la tècnica CRISP que compta amb unes possibilitats extraordinàries: des de l'estudi de defectes genètics fins a la curació de malalties neurodegeneratives i càncer. 'Catalitzadores a cura del Medi Ambient" és el títol de la conferència que impartirà el 15 de desembre el químic de la UA, Javier García Martínez.

Les energies renovables del futur serà el tema que centrarà la intervenció el 24 de gener de 2017 de Juan Bisquert de l'Institut de Materials Avançats de la Universitat Jaume I de Castelló. Amb la conferència 'Són incompatibles les hamburgueses amb la dieta mediterrània?' Dolors Corella del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València parlarà el 9 de febrer sobre la genòmica nutricional en les malalties cardiovasculars i l'obesitat.

El cicle 'Una Comunitat amb ciència' finalitzarà el 21 de febrer amb la participació de Salvador Martínez Pérez de l'Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández-CSIC que realitzarà un repàs pels límits i possibilitats de les cèl·lules mare com a tractament de determinades malalties.

Destacats