25n
25N
25N

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I convoquen una nova edició del concurs de ciència 'Cristalización en la Escuela'

La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I convoquen una nova edició del concurs de ciència 'Cristalización en la Escuela'
06/10/2016 -

El Museu de les Ciències tornarà a ser punt de trobada de futurs científics en 2017 amb una nova edició de ‘Cristalización en la Escuela’. La Ciutat de les Arts i les Ciències i la Universitat Jaume I col·laboren per quart any consecutiu en l’organització d’aquest concurs dirigit a estudiants de segon cicle de Secundària i Batxillerat perquè presenten un projecte juntament amb els seus professors. Tots els interessats poden inscriure’s en la web i tenen de termini fins al 4 de gener de 2017.

El certamen ‘Cristalización en la Escuela’ està dissenyat per a descobrir als estudiants la cristal·lografia d’una forma original i divertida, de manera que participen a manera de congrés científic. Els alumnes segueixen el format de ‘concurs competitiu’ i utilitzen els elements del mètode científic: des de la recerca en el laboratori fins a la presentació de resultats en un ‘congrés’ durant la final del concurs, el 5 de maig de 2017 en el Museu. A més, els professors que dirigisquen els equips poden realitzar un curs de formació en cristal·lografia organitzat en col·laboració amb el CEFIRE de Torrent. El curs proporciona eines didàctiques molt útils i permet als docents preparar millor el projecte.

En l’última edició del concurs, més 150 participants distribuïts en 39 equips van presentar en el Museu les formacions de geodes i cristalls fruit de la seua recerca en cristal·lografia al llarg del curs. Aquest certamen promou l’estudi i el treball sistemàtic entre els joves estudiants, a més de destacar les aplicacions de la cristal·lografia en la vida diària i la seua importància en la societat actual.

Els visitants del Museu de les Ciències poden conéixer els treballs dels equips guanyadors de la 3a edició del concurs ‘Cristal·lització en l’Escola’, que es troben exposats en vitrines instal·lades en el Carrer Menor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

museo prehistoria