25n
25N
25N

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull el documental 'Els fantasmes de l'Univers: la recerca de matèria fosca'

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull el documental 'Els fantasmes de l'Univers: la recerca de matèria fosca'
30/10/2017 -

La Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) estrenen aquest dimarts, 31 d’octubre, en l’Hemisfèric, a les 19.00 i 20.00 hores el documental, en format planetari, ‘Els fantasmes de l’Univers: la recerca de matèria fosca’ que tracta sobre l’estudi de la matèria fosca i per què estem tan segurs de que existix. Esta iniciativa, en la que col·laboren el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat de València (UV), se celebra amb motiu del Dia de la Matèria Fosca.

Es tracta de l’estrena en castellà del documental, que desenrotlla la investigació de l’astrònom suís Fritz Zwicky, que en 1933 va establir que havia d’existir algun tipus de matèria no visible que accelerara el moviment de galàxies.El metratge reproduïx el treball de l’astrònoma nord-americana Vera Rubin que en 1970 va assegurar l’existència d’este tipus de matèria, i continua l’estudi fins a l’actualitat, on els experiments del Gran Col.lisionador d’Hadrons intenten produir partícules d’esta matèria fosca.

El responsable de difusió i divulgació de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), CSIC-Universitat de València, Alberto Aparici, imparteix una xarrada en què es recorre un viatge des dels primers instants de l’univers fins a les regions exteriors de les galàxies i veurem com la matèria fosca ha deixat la seua marca en tots eixos llocs. També es farà un repàs de com s’està intentant identificar esta esquiva substància i fer llum sobre la seua naturalesa. Esta busca va començar en el segle XX però s’ha convertit en una de les més apassionants del segle XXI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 6 =