caixa popular

'La Ciencia a Escena' i 'Científico por un día', la part més divertida de la química

'La Ciencia a Escena' i 'Científico por un día', la part més divertida de la química
07/12/2016 -

Experimentar amb provetes, líquids de colors, gasos sota zero i fins i tot desafiar al sentit comú sobre un llit de claus o descobrir els secrets de la cuina molecular són algunes de les ‘proves’ a les quals s’enfronten els participants de ‘La ciència a escena’, una de les propostes més divertides del Museu de les Ciències per a gaudir d’aquest pont. Es tracta de les demostracions científiques en directe que el seu objectiu és divulgar la ciència de manera diferent, potenciant els aspectes més lúdics i curiosos.

Les entrades poden adquirir-se en taquilles i a través de la web www.cac.es L’oferta de l’aquest pont inclou el taller ‘Científic per un dia’ ( 11:30 h, els dies 7, 9 i 10 de desembre) i es dirigeix a xiquets d’entre 4 i 8 anys. El taller comença amb diverses experiències que realitzen els divulgadors científics, plantejant diferents hipòtesis: substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper, farines movedisses… Els participants experimenten amb la matèria i les seues diferents propietats, per a extraure les seues pròpies conclusions.

El taller ‘Horror al buit’ (els dies 7, 9, 10 de desembre, a les 13 h) proposa alguns dels experiments més divertits del Museu entorn del concepte de pressió com que algun valent voluntari es tombe sobre un llit de claus o descobrir per què una ploma i una pilota d’acer, llançades al mateix temps, des del mateix lloc, arriben alhora al sòl.

‘Fred, fred ‘ (del 6 a l’11 desembre, a les 16 h) i ‘Màgia química’ (del 6 a l’11 de desembre, a les 17:15 h) són dos tallers per a aprendre què ocorre a temperatures molt baixes amb el nitrogen líquid a -196º C i com es produeixen algunes reaccions químiques, respectivament. En el taller ALUZina ( els dies 6, 8 i 11 de desembre, a les 11:30 h) els divulgadors científics aborden l’univers de la llum des d’una perspectiva diferent: minerals que brillen o líquids que resplendissen. En “Molècules saboroses” (6, 8 i 11 de desembre, a les 13h) els participants realitzen experiments de la denominada “cuina molecular” que aplica tècniques de laboratori als fogons i comproven així les relacions físiques i químiques que es produeixen durant els processos de preparació o elaboració dels aliments.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + deu =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris