25n
25N
25N

La Casa de la Dona, epicentre de les celebracions del Dia Internacional de les Dones

La setmana de la Dona acabarà demà amb XV Trobada de dones empresàries i emprenedores i la gala final

La Casa de la Dona, epicentre de les celebracions del Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de la Dona, 8 de març, un dia que va ser instaurat en 1975 per l’ONU com un dia en el qual es reivindica la igualtat entre homes i dones en matèries laborals, açò va nàixer en el conteste de la revolució industrial i, actualment, esta festivitat s’utilitza per a reivindicar el paper de la dona en la societat. En este 2017, el tema de la igualtat entre homes i dones ha tornat a la palestra pel que tots els actes realitzats durant la setmana dedicada a la dona van en esta línia. Al llarg d’este matí, tindrà lloc en l’Avinguda Al Vedat una fira d’associacions de dones i també es presentarà el llibre “Més enllà de l’aparença d’Álvaro Muñoz Hernández” en la Casa de la Dona.
A més, en els peus de l’Ajuntament, es llegirà un manifest a favor de la Igualtat i es farà lliurament del Premi Dona Atenea. En esta edició, ha sigut Gloria Torres González la guardonada i, segons va explicar Encarna Lerma, regidora de l’àrea de Polítiques de la Dona i Igualtat, “la guardonada ha participat de forma activa en el projecte europeu For Roma, With Roma, com a representant de l’ètnia gitana de la nostra ciutat. Gloria està aconseguint amb molt esforç i treball la visibilització de la dona gitana en la societat torrentina”.

De la mateixa manera, la regidora assenyalava que “les activitats preparades enguany ha tingut com a objectiu fonamental manifestar la igualtat entre la figura de la dona i l’home, demostrant que la dona està present en tots els àmbits de la societat: culturals, esportius, empresarials o en la discapacitat, entre molts altres”. La Setmana de la Dona conclourà demà amb la XV Trobada de dones empresàries i emprenedores i la gala final organitzada per les dones de Casa de la Dona. En esta gal·la es podrà gaudir d’actuacions de música i la presentació dels quaderns “Històries de Saviesa” tot açò realitzat per Grup de Dons i Resilicència i “Els carrers de la meua ciutat” de realitzat pel Club de Lectura.

Durant esta Setmana de la Dona s’han dut a terme diferents tallers i activitats dirigides tant a dones com a homes de la població. Exemple d’açò va ser el videofòrum “Dones i discapacitat: També som dones” que es va poder gaudir el divendres passat. L’exhibició de pilota valenciana femenina, en la modalitat del “raspall” que es va viure en el Trinquet de Torrent. També va tenir lloc una lectura de poemes en la qual van participar integrants de la corporació municipal organitzat per la Comissió 8 de març o la marxa i casserolada per la igualtat que es va celebrar ahir on, a més, es va poder gaudir d’un taller de balls tradicionals valencians i un menjar amb música en directe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + catorze =