caixa popular

La candidatura L'Esquerra en Marxa propone la creación de la Oficina del Portavoz para canalizar y transmitir las demandas de los militantes y los ayuntamientos

La candidatura L'Esquerra en Marxa propone la creación de la Oficina del Portavoz para canalizar y transmitir las demandas de los militantes y los ayuntamientos
28/06/2017 -

Amb l’objectiu d’impulsar la presència quotidiana del PSPV en el debat polític i ciutadà la candidatura de L’Esquerra en Marxa ha anunciat la creació de l’Oficina del Portaveu. El coordinador de la candidatura, Jorge Rodríguez, ha explicat que la creació d’aquesta oficina respon a la necessitat de crear un espai que permeta millorar la coordinació entre el partit i el Govern a més de canalitzar i transmetre les demandes dels militants així com dels ajuntaments per a impulsar una major visibilitat de l’organització i de les seues iniciatives polítiques. “És imprescindible que el partit tinga veu pròpia però també que eixa veu siga complementària a la del govern”, ha assenyalat Rodríguez qui ha incidit que “aquesta no és només la candidatura més integradora, sinó que a més és la candidatura de les propostes perquè pensem que aquest és el moment del debat i de les noves idees”.

A més, durant la roda de premsa en la qual han participat el coordinador de la campanya, Jorge Rodríguez; Manolo Mata, portaveu del grup socialista en Les Corts; María José Salvador, consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori; la consellera de Sanitat, Carmen Montón; l’alcaldessa de Benifaió, Marta Oritz; i l’alcalde de Sant Joan d’Alacant, Jaime Albero, s’ha destacat també la necessitat d’adaptar l’estructura del partit a la nova realitat així com que es desenvolupe “una veu pròpia i complementària a la de les institucions on es governa amb tal de millorar la presència del PSPV en la societat”.

De fet, tal com ha explicat Jorge Rodríguez, es tractarà d’una nova àrea que estarà en estreta coordinació amb la Secretaria General i la Secretaria de la Militància i que setmanalment mantindrà reunions amb els responsables d’àrees, diputats i consellers i alcaldes de manera que s’adone a la ciutadania de quines seran les línies estratègiques a seguir pel partit en els temes més importants.

Així mateix també ha anunciat que a partir d’avui en la web de la candidatura “L’Esquerra en Marxa” estan disponibles totes les propostes llançades fins al moment perquè els ciutadans i ciutadanes puguen accedir i traslladar les seues aportacions si així ho consideren convenient. “Açò és el que fins al moment està fent tant Ximo Puig com la resta de la candidatura en les seues visites a les agrupacions, arreplegar el sentir de la militància per a posteriorment incorporar-les a la nostra proposta de partit”, ha sentenciat Rodríguez.

Per la seua banda, el portaveu del grup socialista en Less Corts, Manolo Mata, ha fet balanç de la precampanya i ha informat que fins al moment s’han conformat 35 plataformes de suport a Ximo Puig al llarg de la Comunitat; s’han celebrat al voltant de 80 actes i s’ha mantingut contacte directe amb més de 4.000 militants. “Estem explicant el model de partit que volem, més oxigenat, plural i integrador” ha assenyalat Mata després d’assegurar que “estem davant la candidatura més plural, diversa i integradora”. Així mateix ha posat en valor les propostes que des de la candidatura L’Esquerra en Marxa s’han anunciat com la creació de la Secretaria de la Militància, la creació de la figura del diputat per circumscripció, el compromís per realitzar tres auditories: una econòmica altra de compliment del programa electoral i una altra dels estatuts del partit i la creació d’una Escola de Política Municipal per a potenciar el talent i l’experiència.

Durant la seua intervenció la consellera de Sanitat, Carmen Montón ha animat a treballar per a mantenir la il·lusió que es va iniciar fa dos anys i mantenir al partit unit “perquè així és com entenem el socialisme valencià i així és com tindrà un gran futur”. De la mateixa manera la consellera d’Habitatge, María José Salvador, ha mostrat el seu suport a la candidatura que lidera Ximo Puig “em sobren els motius per a recolzar a Ximo Puig”. De la mateixa manera ha posat en valor la proposta de creació d’un nou espai comú com serà l’Oficina del Portaveu que servisca d’impuls i d’altaveu tant de les mesures que s’adopten en el Govern com d’eina per a conèixer el pols real de la societat a través de la militància i dels ajuntaments. “El partit deu estar fort i unit, amb una mirada crítica i constructiva que siga clau per a enfortir-ho de cara al futur”, ha matisat.

Finalment tant l’alcaldessa de Benifaió, Marta Ortiz, com l’alcalde de Sant Joan d’Alacant, Jaime Albero, han destacat la importància d’aquesta Oficina com a eina necessària perquè els grups municipals puguen també traslladar i donar veu a les seues iniciatives i reivindicacions més enllà de l’àmbit local. Per la seua banda Jaime Albero ha explicat que si avui es disposara ja d’eixa oficina són molts els ajuntaments d’Alacant que podrien traslladar les seues queixes davant la discriminació a la qual la Diputació d’Alacant i César Sánchez els està sotmetent al no sumar-se al Fons de Cooperació Municipal. De la mateixa manera Marta Ortiz, ha assenyalat la importància de comptar amb un fòrum on es puguen traslladar i posar en comú les propostes que arriben als grups municipals, ja que cada vegada són més els qui que reclamen més fórmules de participació de la ciutadania.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris