25n
25N
25N

La campanya de promoció turística 'Comunitat Valenciana. Mediterrani en viu' lidera el rànquing de notorietat pel que fa a altres comunitats

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, subratlla que la intenció era “despertar els sentits mostrant tot el nostre atractiu, alguna cosa que sembla que s’està aconseguint”

La campanya de promoció turística 'Comunitat Valenciana. Mediterrani en viu' lidera el rànquing de notorietat pel que fa a altres comunitats
28/11/2016 -

La campanya de publicitat turística ‘Comunitat Valenciana, Mediterrani en viu’, llançada per l’Agència Valenciana del Turisme el passat mes de juliol, ha aconseguit situar-se en primera posició de notorietat pel que fa a la resta de comunitats autònomes. Així ho assenyala un estudi dut a terme per l’agència de publicitat valenciana Rosebud SL, que en UTE amb MEC Mediterrània SA, va ser l’adjudicatària del concurs per a la creativitat i producció dels suports publicitaris d’esta.

De fet, segons les dades d’este estudi, basat en 400 enquestes de resposta múltiple, la campanya ha aconseguit altes cotes de notorietat, situant-se en un 31,8%, una xifra que aconsegueix el 42,9% entre els joves de 18 a 24 anys. En concret, el 81,5% dels enquestats assegura recordar algun element de l’espot. Entre els elements més recordats els enquestats fan al·lusió a les imatges de platja i mar (un 24,8%), a les imatges en general (un 16,1%), a la Ciutat de les Arts i les Ciències (un 15,5%) i al slogan utilitzat ‘No m’ensenyes més postals’ (un 9%).

De la mateixa manera, preguntats sobre què és el que més ha agradat de la campanya, un 27% respon que les imatges utilitzades, mentre que un 15,9% es queda amb la frase ‘No m’ensenyes més postals’, un 9,4% amb la música i un 8,7% amb l’originalitat. És ressenyable també que per al 6,4% dels enquestats el millor d’esta publicitat és ‘que ens porte a viure i sentir la Comunitat Valenciana’, que és sens dubte un dels missatges que, des de l’Agència Valenciana del Turisme, es pretenia traslladar a la societat.

Davant estes dades, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mostrat la seua satisfacció pel bon acolliment d’esta campanya i ha subratllat que la intenció era “despertar els sentits mostrant tot el nostre atractiu, alguna cosa que és evident que s’està aconseguint”. D’esta manera, ha posat l’accent que “és moment d’ensenyar la nostra singularitat, allò que realment som, sense parany ni cartó, perquè eixe és el vertader atractiu, la qual cosa ens fa únics” i ha apuntat que “tant les imatges, com la música i el slogan escollit han sabut arribar al públic i posar a la Comunitat en el punt de mira dels turistes”.

La campanya, dissenyada per la secretaria autonòmica de Turisme, tenia com a objectiu mostrar un model turístic Mediterrani autèntic, singular i variat. En este sentit, Colomer ha afirmat que “quan el viatger cerca autenticitat hem de mostrar la cara més humil, que és alhora la més honesta i autèntica”. A més, ha avançat que, de cara a la campanya nadalenca, està previst llançar una altra sèrie d’espots per a promocionar les escapades a diverses destinacions de la Comunitat.

Televisió, premsa, ràdio i internet

L’estudi també assenyala que la televisió és el mitjà que aporta més a la construcció de notorietat. De fet, un 94% dels enquestats recorda haver vist esta campanya en televisió, mentre que tan sols un 2,4% ho ha fet en internet i un 2,2% en premsa o revistes. Esta xifra reflecteix un encert pel que fa a l’estructuració de la campanya, ja que és la televisió la que aglutina la inversió més gran, però també el consum més gran.

Així, si es tenen en compte les xifres de consum de mitjans en l’àmbit nacional i de Comunitat, l’estudi conclou que s’ha aconseguit a un 97,6% dels adults de més de 16 anys, la qual cosa suposa que 38.058.534 persones han vist l’anunci almenys una vegada. En total, la campanya s’ha vist una mitjana de 20,4 vegades per persona.

Cal tenir en compte que la campanya ha comptat amb un espot genèric, amb imatges de tota la Comunitat, així com uns altres de menor durada centrats en llocs de gran atractiu turístic com són Benidorm, Castelló Mediterrani, Costa Blanca, Alacant i València. Tots ells s’han emés en totes les cadenes generalistes i en les cadenes autonòmiques. En concret, la campanya s’ha concentrat fins ara en tres fases: estiu (del 20 de juliol al 21 d’agost, i de l’1 al 8 de setembre), pont d’octubre (del 30 de setembre al 6 d’octubre) i pont de novembre (del 21 al 27 d’octubre), amb un total de 2.751 espots.

Pel que fa als mitjans impresos, la campanya ha comptat amb un total de 140 insercions, la qual cosa ha suposat una cobertura del 45,8% del públic adult. Esta xifra suposa que han vist l’anunci almenys una vegada 17.843.837 persones, encara que les dades apunten al fet que la campanya s’ha vist una mitjana de 4,2 vegades. En este cas les insercions han inclòs tan diaris nacionals com a autonòmics, suplements i revistes.

En ràdio la cobertura ha aconseguit el 42,7% del públic adult, ja que l’han escoltat 16.638.910 persones almenys una vegada. No obstant això, amb un total de 651 tascons, la campanya s’ha escoltat una mitjana de 6,1 vegades per persona. Pel que fa a Internet, la cobertura ha sigut d’un 25,4%, aconseguint a 9.904.578 persones que l’han vist almenys una vegada. Segons les dades de l’estudi, la campanya, que ha inclòs un total de 43.119.504 impressions, s’ha vist una mitjana de 4,4 vegades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =