caixa popular

La Bienal Miquel Navarro dedica els seus últims dies a organitzar visites guiades per a associacions

El Centre Cultural ha exposat durant dos mesos deu obres d’art contemporani que reflexionen sobre la igualtat de gènere

La Bienal Miquel Navarro dedica els seus últims dies a organitzar visites guiades per a associacions
30/01/2018 -

La sala d’exposicions del Centre Cultural de Mislata ha acollit, des del passat 1 de desembre i fins demà dia 31 de gener, la Biennal Miquel Navarro. Es tracta d’un dels projectes culturals més ambiciosos de l’Ajuntament de Mislata i des de la seua recuperació alterna una edició d’art públic i una altra de sala, que ha sigut el cas d’esta, apostant en tots dos casos per obres d’art contemporani amb un clar compromís social i centrant esta edició en la igualtat de gènere.

Amb l’objectiu que ningú es quede sense veure esta exposició, l’Ajuntament està aprofitant els últims dies de la Biennal per a organitzar visites guiades amb associacions i col·lectius veïnals. Primer van ser les associacions de dones, després els alumnes dels tallers d’arts plàstiques i este matí han tancat el cicle de visites guiades els col·lectius de persones majors. Demà, últim dia de gener, serà per tant l’última oportunitat per a visitar la Biennal. Com explica la regidora de Cultura, Pepi Luján, estes visites en grup “pretenen ajudar a comprendre el calat de les obres, el seu compromís social, i la seua relació amb la igualtat de gènere”.

De les deu obres que han romàs exposades durant dos mesos en el Centre Cultural hi haurà dos que no eixiran de Mislata quan desmunten l’exposició. Seran “El banquete hambriento”, de Rosalía Banet, i “Enfermera”, de Sandra Paula Fernández, guanyadores dels Premis d’Adquisició, dotats amb 7.000 i 6.000€ respectivament. Les dos obres passaran a formar part del fons artístic municipal i seran exposades en dependències de l’Ajuntament.

A més de les dos obres guanyadores, la Biennal Miquel Navarro de Mislata ha exposat en esta edició treballs d’altres huit artistes de primer nivell, com Gabriela Bettini, Andrea Hauer, Sonia Navarro, Diego Díez, Manuel Antonio Domínguez, Gema Rupérez, María Carbonell i María Gimeno.

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, s’ha mostrat molt satisfet amb el balanç d’esta Biennal, amb la qualitat artística de la convocatòria i amb el compromís social de les seues obres: “l’art és una plataforma més des de la qual treballar i fer pedagogia de la igualtat de gènere, i a Mislata estem tan sensibilitzats amb les polítiques d’igualtat com amb el suport rotund a la creació artística i, en general, a la cultura”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios