25n
25N
25N

La bicicleta, 'peça clau de la mobilitat sostenible'

Esta es la reivindicació del Bicifest València 2017, ja que la bici “està millorant les ciutats i la forma en què ens relacionem amb elles”

La bicicleta, 'peça clau de la mobilitat sostenible'
05/05/2017 -

Mantindre’t en forma mentres vas al treball. Enfortir músculs, esquena, genolls, de camí a classe. Reduïr l’estrés del dia a dia en eixe xicotet espai d’un lloc a un altre. Arribar al teu destí amb les endorfines per dalt del cap. I, sobre tot, oblidar-te del moment de més temor i histèria al final de cada viatge: buscar lloc per aparcar.

Davant l’ansietat generada pel tràfic, especialment en hores pic a València, la bici es converteix en un mitjà que s’està guanyant cada vegada més seguidors. A l’hora de comparar ambdós transports, la balança s’inclina sense cap dubte cap al de dos rodes: a més dels beneficis per a la salut, també és un gran aliat del medi ambient.

Per cada quilòmetre que recorres amb bicicleta, en vegada d’utilitzar el cotxe, estàs evitant l’emissió de més de 200 grams de CO2. Si el seu ús s’estenguera al 5% de desplaçaments per ciutat, s’estarien reduïnt en més de 2 milions les tones de CO2 generades anualment.

Són moltes les raons per les quals cada vegada més persones elegeixen la bici com a primera opció per moure’s per València. Aquest és el context ideal que ha donat peu a què la nostra província siga la capital de la bicicleta al Bicifest València 2017. Però açò no acaba ací, i és que la ciutat aspira a esdevindre la Capital Mediterrània de la Bicicleta.

Bicifest València comença el seu programa el dia 8 de maig i fins el 31 d’aquest mateix mes, amb la finalitat de “crear espais de trobada entre la creixent comunitat ciclista i la pròpia ciutat”, tal com expressa el comunicat oficial. Per això, compten amb moltes i molt diverses activitats, com ara tallers de mecànica de la bici, cursos infantil de circulació, recorreguts didàctics per diferents punts de València, tertúlies…

Consulta la programació de Bicifest València 2017 a la seua web oficial per no perdre’t res, i a rodar!

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − cinc =

museo etnologia
ficcions 2019-2020