25n
25N
25N

La Biblioteca Valenciana dedicarà esta setmana als escriptors coetanis Cervantes i Shakespeare

La Biblioteca Valenciana dedicarà esta setmana als escriptors coetanis Cervantes i Shakespeare
21/11/2016 -

La Biblioteca Valenciana dedicarà esta setmana a la figura de Miguel de Cervantes i William Shakespeare, que van ser dos escriptors universals que van coincidir en el temps i de la mort del qual es compleix enguany el quart centenari.

Una exposició que romandrà oberta fins a finals del mes de febrer recopila documents dels dos escriptors que posseeix la Biblioteca Valenciana. Es mostren les primeres edicions de les obres de Cervantes, impreses moltes d’elles en vida del seu autor, entre elles el Quixot imprés a València per Pedro Patricio Mey (1605).

També s’exposen una selecció del Quixot en altres idiomes i/o alfabets: anglés, portugués, basc, alemany, japonés, àrab, hebreu i grec. Així com, edicions il·lustrades del Quixot des de l’edició més antiga que existeix (Brussel·les, 1662), fins a recents com les versions de Manolo Boix, Mingote o Forges (S. XXI), passant per l’Ibarra (S. XVIII), Apeles Mestres (S.XIX), o Segrelles (S.xx).

En la mostra també s’exhibeix una selecció de cartells d’obres de Shakespeare representats a València en els últims 40 anys. I en Fons Antic es mostren algunes de les obres que en l’episodi de l’escrutini del Quixot el capellà i el barber salven de la crema: el Tirant, el Amadís i la Galatea.

Durant el mes de novembre es realitzen tallers escolars que prèviament han reservat la visita a través dels centres educatius. El primer taller està dedicat a ‘Els altres personatges del Quixot’ i analitza la producció literària de Miguel de Cervantes; el segon porta per títol ‘Hamlet enutjat’ i se centra en les obres teatrals de Shakespeare.

El dia 23 de novembre s’escenificaran dos dels entremesos més famosos de Miguel de Cervantes: ‘El jutge dels divorcis’ i ‘El retaule de les meravelles’, a càrrec de la companyia Cucurucú Teatre, constituint una nova ocasió per a tornar a reivindicar la bona literatura i el bon teatre. El teatre es representarà a les 10.00 hores en l’església del monestir de Sant Miquel dels Reis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − dos =