25n
25N
25N

La Biblioteca Valenciana celebra la Jornada de Portes Obertes amb centenars de visitants

La Biblioteca Valenciana celebra la Jornada de Portes Obertes amb centenars de visitants
02/10/2016 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha rebut este divendres els primers visitants que han acudit a la Jornada de Portes Obertes de la Biblioteca Valenciana.

A les 9.30 h, el grup de visitants acompanyats per la directora general han assistit a l’entrada del raig de sol que, com cada 29 de setembre, es filtra per les finestres del monestir de Sant Miquel dels Reis fins a la cripta i que il·lumina el lloc on reposen les restes de Germana de Foix.

Durant aquesta jornada, la Biblioteca Valenciana permetrà que els ciutadans puguen accedir a les dependències que habitualment estan tancades al públic. Des de les sales de consulta fins als depòsits que emmagatzemen els fons documentals, passant per les diferents seccions: fons antic, fons gràfic, arxius personals, fons modern, hemeroteca, depòsit legal. Els treballadors explicaran el treball que realitza la Biblioteca per a conservar els documents.

Des de l’any 2000, el monestir de Sant Miquel dels Reis és la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i acull més d’un milió de documents d’autors valencians i obres produïdes al territori valencià o de temàtica relacionada amb la cultura valenciana.

Els visitants també poden contemplar la bellesa arquitectònica del monestir de Sant Miquel dels Reis que va servir de domicili en el segle XVI als virreis de València, Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d’Aragó, i al llarg de la seua història ha tingut diferents usos com a magatzem i fàbrica d’adobs, i a partir de 1869 es va convertir en un presidi per a delinqüents i presos polítics.

Els participants han sigut obsequiats amb publicacions del fons editorial de la Biblioteca Valenciana. Alguns dels títols que es repartiran són: ‘Molinos papeleros en la Hoya de Buñol’, ‘El monasterio de San Miguel de los Reyes’, de Luis Arciniega; ‘Nicolau Primitiu i la Guerra Civil’ i ‘Aucto’, del concert de la creació de Sant Miquel dels Reis. Als més menuts se’ls donarà ‘Còmic Lluís Vives, un humanista valencià’, de Carmen Pardo i David Belmonte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

museo prehistoria