25n
25N
25N

La Biblioteca Valenciana acomiada l'any amb una exposició dedicada a Cervantes i Shakespeare

La Biblioteca Valenciana acomiada l'any amb una exposició dedicada a Cervantes i Shakespeare
24/11/2016 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha inaugurat l’exposició ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’, que la Biblioteca Valenciana dedica a aquests escriptors amb motiu de la cambra centenària de la seua mort.

La Biblioteca Valenciana posseeix en els seus dipòsits documents pertanyents a aquests dos escriptors que van coincidir en el temps i que la seua producció literària ha sigut coneguda i reconeguda a tot el món.

En la selecció de documents que s’exhibeixen es poden contemplar les primeres edicions de les obres de Cervantes, impreses moltes d’elles en vida del seu autor, entre elles el ‘Quixot’ imprés a València per Pedro Patricio Mey (1605), llibres del Quixot en altres idiomes i/o alfabets: anglés, portugués, basc, alemany, japonés, àrab, hebreu i grec i edicions de Quixots il·lustrats: des de l’edició més antiga que existeix (Brussel·les, 1662), fins a recents com les versions de Manolo Boix, Mingote o Forges (S.XXI), passant per l’Ibarra (S.XVIII), Apel·les Mestres (S.XIX), o Segrelles (S.xx). En la mostra també s’exhibeix una selecció de cartells d’obres de Shakespeare representats a València en els últims 40 anys.

La inauguració de l’exposició ha coincidit amb la representació per a grups d’escolars de dos dels entremesos de Miguel de Cervantes: ‘El juez de los divorcios’ i ‘El retablo de las maravillas’, a càrrec de la companyia Cucurucú Teatre.

Més de 300 alumnes de Secundària han pogut gaudir d’aquesta representació teatral, de l’exposició oberta al públic i d’una visita guiada pel Monestir de San Miguel dels Reis.

L’exposició ‘Cervantes i Shakespeare. 400 anys’ estarà oberta fins a febrer del 2017 en la sala de l’exposició permanent, en horari de dimarts a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores; els dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =