caixa popular

La Banda Municipal acosta el seu concert de nadal als reclusos del centre penitenciari de Picassent

Dijous vinent l’assaig de l’Orquestra de València i Ofelia Sala estarà obert als refugiats

La Banda Municipal acosta el seu concert de nadal als reclusos del centre penitenciari de Picassent
20/12/2016 -

La Banda Municipal de València ha visitat el Centre Penitenciari de Picassent, per interpretar sota la direcció de Fernando Bonete, una selecció d’obres destacades del seu concert de Nadal, que va oferir amb gran èxit el passat cap de setmana al Palau de la Música. D’esta manera, acosta la música als presos, tal com va fer l’Orquestra de València en dos ocasions, i es suma al projecte social del Palau i l’Orquestra que està desenvolupant l’actual equip de govern.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, s’ha mostrat molt il·lusionada amb este concert perquè “el projecte social del Palau i, en general, l’orientació social de tot allò que fem, és per a mí un objectiu irrenunciable. Som un servei públic, és la nostra obligació. La música té, a més, una capacitat singular per a donar moments molt especials d’esperança, confort, alivi i no simplement una distracció de qualitat, a qui tinga una vida especialment difícil”.

En este context, el proper dijous 22 de desembre, l’assaig general de l’Orquestra de València estarà obert a 150 refugiats de diverses nacionalitats, entre ells molts d’Ucraïna i Síria, perquè puguen escoltar les cançons, valsos i polques vieneses de Johann Strauss, amb la soprano Ofelia Sala. Una voluntat social que “volem continuar desenvolupant, tant mitjançant accions d’este tipus, dissenyades ad hoc per apropar la música a qui no hi té accés, com senzillament impregnant d’una mirada sensible i compromesa tot allò que fem habitualment”, ha afegit la presidenta.

Estes programes socials destinats als col·lectius i persones que ho tenen més difícil o quasi impossible per a poder escoltar la música, van començar el 9 desembre del 2015 i el 28 de gener del 2016, amb les visites de l’Orquestra de València i Yaron Traub al Centre Penitenciari de Picassent. També al desembre, la formació simfònica valenciana va actuar al vestíbul de l’hospital La Fe, i va interpretar un concert de nadalenques per als malalts i els familiars. A finals de gener l’Orquestra va anar a Les Corts per tal d’interpretar un concert en commemoració de la Shoah, i el 14 de febrer va oferir un programa dedicat als refugiats. A finals del passat mes de novembre, treballadors del Palau van oferir diversos tallers didàctics a La Fe per a xiquetes i xiquets malalts.

menut palau

menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019