25n
25N
25N

L'Autoritat Portuària de València finançarà part de la prolongació de la L10 de Metrovalencia des de Natzaret

La Conselleria de Política Territorial valora l’impuls del Port a la mobilitat sostenible i al transport en l’entorn urbà de València

L'Autoritat Portuària de València finançarà part de la prolongació de la L10 de Metrovalencia des de Natzaret
20/04/2021 -

L’Autoritat Portuària de València s’ha compromés aquest dimarts a finançar part de la prolongació de la línia 10 de Metrovalencia perquè amplie el seu recorregut, des de l’estació de Natzaret fins a la façana marítima, amb l’objectiu de millorar la connexió i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat.

Així ho ha confirmat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, després de la reunió que ha mantingut amb el comité assessor del Port de València, en la qual han participat també la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Imma Orozco, i la directora general de Ports, Aeroports i Costes, Mª Luisa Martínez.

El titular d’Obres Públiques ha valorat l’aposta del port valencià per l’entorn urbà de la ciutat “amb la inversió de part dels seus beneficis econòmics” en la millora de les infraestructures de mobilitat, entre altres iniciatives, “per a propiciar la integració de les instal·lacions portuàries amb el teixit urbà i social”.

Més oferta de transport públic

Amb la finalitat de millorar l’oferta de transport públic de Metrovalencia a la ciutat de València, la Generalitat està treballant en el projecte d’ampliació de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de manera que quede connectada a l’actual xarxa tramviària en servei.

Per a això la Conselleria preveu dur a terme, de manera simultània, una doble actuació: d’una banda, l’ampliació del traçat de l’L10 cap a la façana marítima i, per un altre, la creació de la nova Línia 11.

Així, la futura Línia 11 connectarà la Línia 10, actualment en obres, amb la zona del Grau mitjançant un nou traçat tramviari des de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Per a això travessarà l’avinguda Menorca fins a arribar a la façana marítima i integrar aquest nou tram amb la xarxa tramviària actual en la parada Grau-Canyamelar.

Treballs en la Línia 10

Actualment la Conselleria de Política Territorial està executant les obres previstes en el tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions, i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que, entre altres aspectes, inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, escales mecàniques i ascensors.

Juntament amb els treballs en el túnel de la línia, FGV està actuant en el condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de l’eixida del túnel en la rampa d’Estimat Granell fins al barri de Natzaret, amb un pressupost superior als 6 milions d’euros.

Les obres que ara s’executen permetran posar en servei en 2022 una línia de tramvia que combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 15 =