25n
25N
25N

L'Associació de Veïns de Campanar reclamen un centre cívic en l'Alqueria de Pallardó

El carril bici o les pistes esportives són alguns dels projectes seleccionats en el procés de DecidimVLC

L'Associació de Veïns de Campanar reclamen un centre cívic en l'Alqueria de Pallardó
03/04/2017 -

Fa unes setmanes que va acabar el procés participatiu DecidimVLC, impulsat per l’Ajuntament de València, amb l’objectiu de conéixer l’opinió dels veïns dels diferents barris valencians i, d’aquesta manera, desenvolupar projectes que milloraren la qualitat de vida dels ciutadans.

En aquest sentit, en el barri de Campanar els projectes que han sigut seleccionats han sigut la creació de pistes esportives en els solars existents entre el CEIP Giner de los Ríos i l’Església San Luis Obispo, que comptarà amb un pressupost de 60.000 euros, la renovació dels bancs del barri Sant Pau, amb una inversió de 21.700 euros i, finalment, la creació d’un carril bici en General Avilés i Maestro Rodrigo, en el qual es destinaran 208.160 euros del pressupost.

València Extra ha parlat amb Pep Benlloch, President de l’Associació de Veïns de Campanar, que ens ha fet un balanç sobre els resultats del procés participatiu DecidimVLC. ‘Des de l’Associació de Veïns de Campanar estem molt descontents. És clar que els projectes seleccionats milloraran el barri, però nosaltres ens havíem bolcat i havíem preparat una campanya perquè Campanar tinguera un Centre Cívic. No obstant això, aquest projecte no va arribar a la votació ciutadana, ja que ens els van rebutjar al·legant que depenia d’una altra institució i que, en aquests moments, no es podia fer res sobre aquest tema’.

Pep Benlloch ens ha explicat que ‘el que demanem no és la construcció d’un Centre Cívic, sinó comptar amb l’Alqueria de Pallardó per a tenir un lloc on les diferents associacions que existeixen en Campanar tinguen un lloc on reunir-se. Però a més, perquè els veïns tinguen un espai en el qual es puguen realitzar tallers, conferències o activitats culturals, ja que, ara mateix, no tenim cap lloc on poder organitzar gens’.

El President de l’Associació de Veïns de Campana ha afegit que ‘l’Alqueria de Pallardó ja va ser un Centre Cívic fa molts anys, quan governava el PSOE, i funcionava molt bé. Més tard, el Partit Popular va decidir utilitzar l’alqueria per a posar el Centre de Recursos Socials del Districte de Trànsits, deixant-nos als veïns un despatx que solament podem utilitzar un dia a la setmana, i tan sols un parell d’hores. Nosaltres el que havíem demanat per a aquest procés de participació ciutadana era rehabilitar l’antic ambulatori perquè es traslladara allí els serveis socials del districte de trànsit, i l’alqueria tornara a ser el Centre Cívic. Ens han rebutjat el projecte i estem molt decebuts. Seguirem reclamant-ho, però començarem a actuar’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

museo prehistoria
museo prehistoria