25n
25N
25N

La 32a edició del Festival Internacional de Cinema de València destaca el treball dels valencians i les dones

A més, s’ha volgut fomentar l’esperit jove de les noves generacions de l’audiovisual

La 32a edició del Festival Internacional de Cinema de València destaca el treball dels valencians i les dones
22/06/2017 -

Si eres un amant del cinema estàs de sort, el Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove arriba amb el seu 32a edició del 23 de juny a l’1 de juliol. Si no eres amant del cinema, també estàs de sort, perquè aquesta és la teua oportunitat per a descobrir un món ple de valors i històries que explicar.

Enguany s’ha volgut destacar la presència valenciana en les diferents seccions. D’una banda, l’aposta pels valencians destaca que 11 de les produccions que concursen són de la mateixa terreta. Concretament s’amaguen baix títols com ‘La disco resplandece’ de Chema García Ibarra; ‘Las vísceras’ d’Elena López; ‘Bienvenido a casa’ de Miguel Marcos; ‘Emmuralle’ de Rafa Casañ i David Molina, entre altres. També, prenen importància amb el catàleg ‘Curts 2017’ de l’Institut Valencià de Cultura. S’ha volgut donar molta importància al sector audiovisual valencià, per la qual cosa es presentarà la web Musimatge, la qual agrupa compositors valencians de bandes sonores, també es presentarà el FestiMapp, la coordinadora de Festivals del País Valencià, seguint en la mateixa línia valenciana, comptarà amb la presència de cineastes valencians seleccionats en Festivals Classe A en una taula redona, una conferència des del sector de l’animació dels creadors de ‘Memorias de un hombre en pijama’ i es presentarà el llibre de l’actor i director valencià Sergio Villanueva.

També es destaca el treball de la dona en el món del cinema, que tan apartat sembla estar. El protagonisme de la dona en el festival pren especial rellevància, i és que fins a sis de les deu pel·lícules que es presenten a concurs estan dirigides per dones. Així mateix, hi ha un apartat especial de projeccions en els treballs de ‘Brava’ i ‘Muna’ de Roser Aguilar i Santiago Zannou, respectivament, sobre la lluita de les dones. I, finalment, l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals lliurarà el premi a la millor obra realitzada per una dona.

La inauguració del festival és demà, 23 de juny, en el Teatre Principal de València i la gala estarà conduïda pels actors i còmics Alejandro Portaz i Javier González. A més, comptarà amb la música en directe de Ximo Soler Quartet. I en aquest espai es presentaran les diferents seccions de festival com la secció oficial de llargmetratges, la de curtmetratges, la secció oficial de webseries, el ‘Premi Lluna de València’, la ‘Trobada Audiovisual de Joves’, el cicle ‘Art&The City, la secció ‘Futur de cinema’, els ’30 anys de programa Erasmus’ i les projeccions especials. El festival s’obrirà amb una pel·lícula d’animació, per primera vegada, ‘Animal Crackers’ en la realització del qual ha participat l’empresa valenciana Blue Dream Studios i amb la codirecció de Jaime Maestro.

Les projeccions de les diferents seccions es realitzaran en diversos espais de la ciutat perquè pugues arribar des de qualsevol punt i gens t’enxampe lluny durant els nou dies de certamen on el focus de la ciutat estarà en les projeccions audiovisuals amb cicles de cinema emergent, homenatges i fòrums de debat. En resum, una programació per a totes les edats, no et quedes fóra.

Des de l’àrea de Cultura, s’ha volgut fomentar l’esperit jove en el món de l’audiovisual. Perquè la joventut es note en la programació i es done més visibilitat en l’espai urbà, amb la finalitat de captar l’essència de les noves generacions i el seu esperit.

Està 32a edició comptarà amb projeccions especials com el cinema mut amb ‘anàlisi de sang blava’ de Gabriel Velázquez i Blanca Torres; ‘Brava’ de Roser Aguilar i ‘Muna’ de Santiago Zannou, Goya 2008 al millor director novell per ‘El truc del manxol’, primera dissecció de la violència sexual exercida contra dones.

Les entrades del festival es poden adquirir en les taquilles del Teatre Principal. L’entrada general és a 2 €, i les entrades reduïdes a 1 € (Carnet jove, carnet estudiant, carnet jubilats, aturats, discapacitats i targeta FNAC). Si ho desitges, també pots fer-te amb un bo de 10 entrades a 15 €.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 19 =

lleida 2020
activem alfafar