25n
25N
25N

El sector de l'oci reclama una reunió "urgent" amb Puig per a dissenyar un pla de rescat davant el toc de queda

El sector de l'oci reclama una reunió "urgent" amb Puig per a dissenyar un pla de rescat davant el toc de queda
26/10/2020 -

La Federació d’Oci, Turisme, Joc i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) ha reclamat una reunió “urgent” i “coordinada” amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a dissenyar un pla de rescat del sector davant l’anunciat del nou estat d’alarma amb toc de queda.

Fotur ha posat en marxa els contactes per a reclamar amb “caràcter urgent” una reunió amb les diferents Conselleries per a abordar un pla de rescat que permeta protegir les 2.500 empreses i més de 20.000 treballadors del sector enfront de les conseqüències de la declaració del toc de queda, “que fa que les empreses es dessagnen lentament i queden sense cap viabilitat”.

Al seu judici, l’anunci del toc de queda “obliga a abordar amb caràcter urgent i extraordinari un pla de xoc que permeta congelar l’activitat econòmica del sector de l’oci” tant en relació amb els ERTO, com a crèdits ICO o el pagament de lloguers.

Per a Fotur, resulta “urgent” poder abordar un pla de treball “que protegisca als treballadors i les empreses del sector d’una crisi sense precedents provocada per l’emergència sanitària”.

“Si tenim en compte que, abans de la declaració del toc de queda el 95 per cent de les empreses del sector consideraven la seua situació econòmica greu o molt greu i que el 69% a penes tenien tres mesos de marge de supervivència, l’anunci de hui pot suposar una desfeta sense precedents en l’economia de mercat en impedir desenvolupar l’activitat a tot un sector de l’economia”, ha avisat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dotze =