25n
25N
25N

L' Hemisfèric estrena un nou curs de 'L'Univers en la teua aula'

L' Hemisfèric estrena un nou curs de 'L'Univers en la teua aula'
13/10/2016 -

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències acull hui la primera sessió de ‘L’Univers en la teua aula’ del curs 2016/2017, el programa de planetaris en directe per al col·lectiu escolar. Hi ha dos tipus de sessions de planetari en directe: per a estudiants de Primària (‘Un passeig pel sistema solar’) i de Secundària i Batxillerat (‘La nostra llar en el cosmos’). Els alumnes descobreixen en la sala de projeccions de l’Hemisfèric des del cel a simple vista fins als racons de la Via Làctia, passant pels cossos del sistema solar.

Aquest dijous, 13 d’octubre, es realitzarà una sessió de planetari per a alumnes que cursen Primària. En ‘Un passeig pel sistema solar’, l’Hemisfèric es converteix en una nau espacial on els escolars viatgen a través del sistema solar. Guiats per un planetarista, els xiquets descobreixen per què hi ha estacions, al fet que es deu el color roig de Mart o com es produeixen els eclipses de sol i de lluna. La pantalla còncava de l’Hemisfèric els mostrarà l’enlairament i compte arrere des d’una nau espacial, el viatge pels planetes fins a l’últim racó del Sistema Solar, i la imatge final de la Via Làctia.

Així, aprenen a diferenciar un estel d’un planeta, comprenen com es produeixen els eclipses de sol i lluna, sobrevolen Mart, coneixen les aplicacions que tenen els satèl·lits artificials, sobrevolen les Valls marines de Mart, i fins i tot travessen els anells de Saturn, gràcies a l’espectacular eina del planetari digital.

Estem sols en l’Univers?

La pròxima sessió de ‘L’Univers en la teua aula’ serà el dijous 27 d’octubre i en aquesta ocasió es dirigeix a estudiants de Secundària i Batxillerat. En ‘La nostra llar en el cosmos’ als alumnes se’ls planteja una pregunta: existeixen altres racons de l’Univers en els quals es done la vida?. En aquesta sessió de planetari digital recorren el sistema solar a la recerca d’eixos llocs i coneixen, entre altres coses, què és una supernova, com es formen i evolucionen els estels, de quina manera influeix el Sol sobre la Terra perquè aquesta siga habitable, quants exoplanetes coneixem, on estan o quins instruments empren els astrònoms avui dia per a descobrir-los…

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + tres =

museo prehistoria