25n
25N
25N

La Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke de Bèlgica, guanya la Secció Primera del 133 Certamen Internacional de Bandes de Núsica “Ciutat de València” 2019

Eva Ripoll

La Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke de Bèlgica, guanya la Secció Primera del 133 Certamen Internacional de Bandes de Núsica “Ciutat de València” 2019
20/07/2019 -

La Koninklijk Harmonieorkest Vooruit Harelbeke de Bèlgica, sota la direcció d’Erik Desimèlaere i amb un total de 375,5 punts, ha resultat la guanyadora de la Secció Primera del 133 Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2019. Tant la Unión Musical Santa Cecilia de Villar del Arzobispo com la Sociedad Musical “La Paz” de Sant Joan d’Alacant, han obtingut 310 punts.

L’obra obligada que han interpretat totes les bandes d’esta secció ha sigut “La Rosa del Desierto” de Francisco José Martínez Gallego i que està dins de la Trilogia que el compositor ha volgut dedicar a Johan i Pirluit, dos personatges de l’Edat Mitjana. Un obra on mescla diferents llenguatges i estils, des de passatges modals fins a atonals. L’agrupació convidada mentre deliberava el jurat ha sigut la Gran Canaria Wind Orchestra (Canàries).

La dotació dels premis per ha sigut de 6.000 euros per a la guanyadora, 3.000 euros per a la segona i 2.000 euros per a la tercera. En esta secció han pogut concursar per banda, des de 81 fins a 110 músics, i un màxim de 12 instrumentistes de corda-arc.

Demà diumenge concursaran en la Secció d’Honor i a partir de les 10.30 hores la Societat Unió Musical Alberic (València) i la Societat Musical Lira Castellonera (València). A partir de les 18.00 hores, les bandes convidades: Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria (amb motiu del seu bicentenari) i després la Banda Municipal de València, amb la direcció de Rafael Sanz-Espert.

El públic té l’oportunitat de seguir el certamen en directe a través de Streaming, amb un enllaç específic que figura en la pàgina web del certamen www.cibm-valencia.com.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020