25n
25N
25N

Kok debuta en el Palau amb El Messies i L'Orquestra de València

Divendres, 21 de desembre.19.30 hores. Sala Iturbi: es tracta d’una cita nadalenca present al Palau des del 1987

Kok debuta en el Palau amb El Messies i L'Orquestra de València
20/12/2018 -

“El Messies” de Georg Frederich Händel és una de les cites tradicionals de la programació nadalenca del Palau de la Música, que està present des de la seua inauguració el 1987 i que sempre esgota les localitats de la Sala Iturbi. En esta ocasió serà interpretat per l’Orquestra de València i dirigit per Nicholas Kok, un mestre britànic especialista en la música antiga i barroca que a més, debuta a l’auditori valencià. Orquestra i director estaran acompanyats per les veus de la Coral Catedralícia de València, la soprano Berit Solset, la contralt Catherine Hopper, el tenor Andrew Kennedy i el baix Nicholas Mogg.

Esta obra mestra barroca va ser estrenada en abril de 1742 a Dublín i repassa la vida de Crist, en una composició en la qual destaquen la senzillesa i la monumentalitat, marcades per la peculiar sonoritat de l’Orquestra i per l’ús dels cors. Com ocorre en el famós “Hallelujah” abans de concloure la segona part, en què el cor està acompanyat per trompetes i timbals. Està basat en textos recopilats de les Sagrades Escriptures per Charles Jennens, i està dividit en tres parts, resumint l’any litúrgic i les etapes de la vida i mort de Crist.

Nicholas Kok va estudiar al New College (Oxford) i al Royal College of Music. En concert i en òpera ha dirigit nombroses estrenes mundials i britàniques. Les produccions d’òpera inclouen entre altres, Orfeu, Il Ritorno d’Ulisse, The Fairy Queen, The Marriage of Figaro, Così fan tutte, Dido and Aeneas i Orfeu i Eurídice de Gluck i Iphigenie in Aulide. Ha treballat amb formacions del prestigi de la Philharmonia, London Philharmonic, BBC Symphony, City of Birmingham Symphony, Royal Scottish National i Radio Sinfonie Orchester Berlín, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =

CCCC
torrent