25n
25N
25N

Els Jutjats de València, Alacant i Elx usen videoconferència per a la presa de declaració a detinguts

Els Jutjats de València, Alacant i Elx usen videoconferència per a la presa de declaració a detinguts
02/04/2020 -

Els Jutjats de València, Alacant i Elx, en coordinació amb les comissaries del Cos Nacional de Policia, han implantat sistemes que permeten prendre declaració i legalitzar la situació de detinguts per videoconferència a fi d’evitar el seu trasllat a les dependències judicials mentre dure l’estat d’alarma per la propagació del coronavirus Covid-19.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia en un comunicat, la possibilitat d’utilitzar mitjans telemàtics per a la pràctica d’aquestes diligències, que està emparada en diverses disposicions legals, “s’anirà estenent als altres partits judicials de la Comunitat Valenciana de manera progressiva”.

La Comissió Provincial de Seguiment per a la Covid-19 constituïda en l’Audiència de Castelló va aprovar aquest dimecres un protocol que regula l’ús d’aquestes eines tecnològiques i el considera “totalment aconsellat i justificat per raons de salut pública”. La mateixa comissió ha acordat que les forces de seguretat puguen remetre als jutjats els atestats mitjançant correu electrònic.

En aquesta província, els responsables del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil estan realitzant gestions per a implantar el sistema en diversos centres de detenció i permetre la seua interconnexió amb els jutjats “com més prompte millor”.

Els jutjats de guàrdia d’Instrucció i Violència sobre la Dona de València van començar ja a celebrar videoconferències per a les declaracions judicials i legalització de persones detingudes el passat cap de setmana.

Per part seua, els Jutjats d’Elx van començar a usar aquests mitjans telemàtics dimarts passat amb persones detingudes en la comissaria del Cos Nacional de Policia.

A la ciutat d’Alacant, el sistema està ja habilitat perquè puga començar a ser utilitzat igualment amb connexió a una comissaria de Policia.

El magistrat-jutge degà d’Alacant va dictar aquest dimecres un acord en el qual s’informa de la seua posada en funcionament. L’acord estableix que és “convenient” l’ús de la videoconferència per a les declaracions judicials de detinguts “donada la pròrroga de l’estat d’alarma i la intensificació de les mesures de confinament”, encara que matisa que això “no substitueix en cap cas ni limita” la decisió que adopte sobre aquest tema el jutge de guàrdia.

L’objectiu de la mesura és evitar el desplaçament de detinguts a la seu judicial i “minimitzar així el risc de contagi” tant entre els membres de les forces de seguretat com entre els propis investigats i el personal al servei de l’Administració de Justícia, apunta el TSJCV.

L’ús d’aquest sistema possibilita així mateix que els fiscals de guàrdia o els advocats defensors assistisquen també a les declaracions per mitjans telemàtics.

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 14 =