25n
25N
25N

Més de 400 mampares, 60.600 guants i 600 dosificadors en jutjats valencians per a afrontar la Covid-19

Justícia destina quasi 4 milions d’euros a un pla de normalització de l’activitat judicial per a aconseguir seus segures i accessibles

Més de 400 mampares, 60.600 guants i 600 dosificadors en jutjats valencians per a afrontar la Covid-19
28/05/2020 -

Un total de 416 mampares de protecció, 60.600 guants, 600 dosificadors de gel desinfectant i 1.800 pals delimitadors en els jutjats valencians per a afrontar la crisi de la Covid-19 i aconseguir seus segures i accessibles.

Aquestes són només algunes de les xifres amb les quals treballa la Conselleria de Justícia i a les quals ha tingut accés Europa Press. En total, aquest departament té previst invertir 3.700.000 en un pla de normalització de l’activitat judicial a conseqüència del coronavirus.

Els jutjats valencians ja es troben en la segona fase del pla de desescalada i a les instal·lacions judicials han tornat el 60% de funcionaris –2.804–. A l’inici de l’emergència sanitària, Justícia va destinar més de 700.000 euros en actuacions de desinfecció d’espais, compra de material i proteccions específiques –mampares de separació– per a garantir la salut del personal de Justícia que ha estat treballant durant l’estat d’alarma –d’ells, s’han detectat 10 casos de contagi de Covid-19–.

Igualment s’ha dotat a tot el personal de Justícia del material de protecció necessari per a desenvolupar el seu treball. I aquestes són algunes xifres: 60.600 guants d’un sol ús repartits per seus i 31.200 guants només per a la Ciutat de la Justícia de València; 600 dosificadors de gel desinfectant i 1.470 litres de gel desinfectant; i 703 papereres amb tapa i pedal per a ús dels equips de protecció.

Així mateix, s’han realitzat més de 1.000 còpies impreses i plastificades de les instruccions de rentada de mans per a penjar en els banys de totes les seus judicials; i s’han adquirit 50.950 bolígrafs d’un sol ús.

També s’han realitzat 75 actuacions de desinfecció en aquelles seus que ho han sol·licitat, segons el grau d’activitat o si s’ha detectat algun cas de persona contagiat per Covid-19. Així, des del 18 de març ha finalitzat la desinfecció completa de 12 jutjats.

Al costat d’això, s’ha procedit a l’optimització de la ventilació i renovació de l’aire en tots els edificis de les seus judicials de la Comunitat.

DUPLICAR ACCESSOS

A més, el pla de Justícia contempla duplicar o, fins i tot, triplicar els accessos a les seus judicials per a evitar aglomeracions en aquelles en les quals existisca la possibilitat de crear recorreguts alternatius. Per a això s’han instal·lat 1.800 pals separadors de dos metres per a delimitar accessos d’entrada i eixida dels edificis i clausurar l’accés a diferents espais d’ús públic.

Per a la senyalització de distàncies de seguretat, s’han repartit 2.204 cartells amb els aforaments permesos en sales d’espera, de visites taulells i cues. A més, s’han instal·lat cintes de senyalització que permeten indicar i clausurar, en els espais d’ús públic i administratiu, els elements que queden inutilitzats durant el període que es mantinguen les mesures preventives derivades de la Covid-19. També s’han utilitzat les cintes per a determinades bancades, cadires, accés, i alguns encaminaments de persones. En total, quasi 15.000 metres de cintes.

Així mateix, fins al moment s’han instal·lat el 80% de les mampares a la província de València, és a dir, 186 de les 233 previstes. A la Ciutat de la Justícia de València ja es poden veure 135 de les 170 previstes.

Si no hi ha contratemps, el 30 de maig finalitzarà la instal·lació completa. A Castelló està previst que s’instal·len aquesta setmana 35 mampares, i en la primera setmana de juny les 17 restants a Nules, Vila-real i Vinaròs. A Alacant estan previstes 131 mampares.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 14 =

caixaontinyent
paterna
Informacion coronavirus