25n
25N
25N

Jutjats reduiran personal físic i s'aconsella la videoconferència amb advocats de detinguts en Policia

Jutjats reduiran personal físic i s'aconsella la videoconferència amb advocats de detinguts en Policia
01/04/2020 -

La Comissió Autonòmica per a Seguiment de la Covid-19 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha acordat reduir personal físic en els jutjats de l’autonomia i aconsella l’ús de la videoconferència per a l’assistència lletrada a detinguts en centres de detenció, entre altres assumptes.

Així es desprén de l’acta de la comissió celebrada a conseqüència de l’estat d’alarma en el qual es troba Espanya amb el coronavirus.

La comissió ha establit que els jutjats de guàrdia s’encarreguen de canalitzar i derivar als òrgans corresponents tots els escrits que es presenten relatius a causes urgents i inajornables que formen part dels serveis essencials de l’Administració de Justícia, a excepció dels jutjats de guàrdia de Castelló, València, Alacant i Elx, que només rebran, al marge dels assumptes relatius a les seues pròpies funcions, els escrits que es referisquen a causes amb pres. En aquestes quatre seus judicials, la resta d’escrits hauran de canalitzar-se a través dels serveis comuns.

Com a conseqüència, haurà d’existir un funcionari de manera presencial en cadascun dels serveis comuns de registre i repartiment. Aquest funcionari serà l’encarregat de discriminar l’entrada d’assumptes per a identificar les actuacions urgents i comunicar-les al personal de Jutjat i, en el seu cas, a la Fiscalia.

Aquest funcionari també s’encarregarà de revisar els faxos o documentació que es reben en relació amb els jutjats d’executòries penals, seccions penals de l’Audiència Provincial i jutjats de Vigilància Penitenciària. En el cas d’Alacant, i atés que la vigilància penitenciària i jutjats de família queden residenciades en altres edificis, també en cadascuna d’aquestes seus haurà de concórrer de manera presencial un funcionari.

D’altra banda, i a aquest efecte de controlar en el necessari –el relatiu a serveis essencials–, els escrits que puguen entrar en les safates d’interoperabilitat dels diversos òrgans jurisdiccionals d’aquestes Ciutats de la Justícia, es facilitarà al funcionari de serveis comuns una adreça de correu electrònic perquè els professionals puguen advertir al funcionari en qüestió d’aquells escrits que requerisquen una actuació de serveis essencials.

A les Ciutats de la Justícia de Castelló i Elx serà suficient amb la presència d’un funcionari per al servei comú, i se li aplicarà el mateix que a les Ciutats de la Justícia de València i Alacant.

En la seu del TSJCV hauran de concórrer presencialment un funcionari per al servei comú de referència i un altre en Secretaria de Govern per a l’atenció específica de les seues funcions pròpies en relació amb l’autonomia.

Referent als Jutjats de pau, es recorda el règim de disponibilitat del personal que els atén. En aquests jutjats haurà d’indicar-se a la porta d’accés als mateixos i a l’Ajuntament un mòbil per a localitzar immediatament al personal necessari.

ASSISTÈNCIA A DETINGUTS

La comissió de seguiment de la Covid-19, a l’espera del que acorda el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), recomana també que les actuacions d’assistència lletrada a detinguts es realitze per videoconferència des de les seus policials.

D’altra banda, s’ha autoritzat l’obertura de les seus de l’ICAV en els Jutjats de Massamagrell, Mislata, Quart de Poblet, Moncada, Paterna, Requena i Catarroja els dimecres de cada setmana, en horari de 9.30 a 13, perquè els advocats puguen acudir a entregar al personal els impresos originals de sol·licitud de justícia gratuïta i recollir les màscares i guants per a la prestació del servei de torn d’ofici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 5 =