25n
25N
25N

El jutjat suspén les declaracions de Trenzano i Francis Puig a petició d'Anticorrupció, que demana més diligències

El jutjat suspén les declaracions de Trenzano i Francis Puig a petició d'Anticorrupció, que demana més diligències
05/12/2019 -

El Jutjat d’Instrucció número 4 València, que investiga un presumpte frau de subvencions en les ajudes al foment del valencià, ha acordat suspendre les declaracions com investigats Francis Puig, responsable de les empreses Comunicació dels Ports i Mas Mut Produccions, i del director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, previstes per al 10 de desembre, a petició de Fiscalia Anticorrupció, que ha sol·licitat la pràctica de noves diligències, segons ha pogut saber Europa Press.

Fiscalia ha elaborat un escrit davant la sol·licitud d’informe en relació amb l’ampliació de la querella presentada per l’acusació popular, que exerceix el PP, i a la qual no s’oposa en considerar que els fets denunciats en aqueixa ampliació guarden “estreta relació” amb els investigats en aquest procés.

El PP es va querellar inicialment per considerar que Comunicació dels Ports i Mes Mut Produccions van rebre ajudes al foment del valencià –més de 400.000 euros en subvencions des de 2015– “sense cap mena de control”.

Amb posterioritat, la va ampliar a les ajudes a mitjans de comunicació vinculats a Enrique Juan Adell Bover, la família dels quals és propietària de diverses empreses receptores de subvencions i a qui situen com a “soci” de Francis Puig. El PP els acusa d’utilitzar un entramat empresarial per a defraudar 1.215.396 euros a diverses administracions i situa el frau global en uns 2 milions d’euros.

En el seu escrit, consultat per Europa Press, Fiscalia assenyala que en aquesta causa s’investiga la presumpta comissió de quatre delictes de frau de subvencions pels responsables de Mas Mut Produccions S.L i Comunicació dels Ports de les anualitats 2015, 2016, 2017 i 2018. La investigació tracta de determinar si els imports concedits per Generalitat valenciana i catalana van ser destinats a sufragar les activitats subvencionades, és a dir, si van ser emprats en el foment de les llengües co-oficials en aquests territoris en els mitjans de comunicació.

Així mateix, afig que en l’escrit de querella inicial s’han presentat els comptes justificatius de les ajudes i es relaciona els proveïdors de cada empresa investigada, entre els quals es troben les societats Kripol Produccions, Canal Maestrat i Nova CB, dirigides per Adell Bover. En el compte de despeses de Mas Mut es van adjuntar factures emeses pels dos primers.

GRUP INTERRELACIONAT

Fiscalia sosté que és evident que si es tracta d’un grup d’empreses “clarament interrelacionat, que es creuen factures per a justificar l’ús de les ajudes públiques rebudes i podent tractar-se de factures idèntiques o corresponents als mateixos serveis”, és necessari que s’investiguen en el mateix procediment.

Anticorrupció necessari practicar noves diligències, entre les quals es troben demanar a la Conselleria d’Educació de la Generalitat valenciana i a la catalana que informe de subvencions les empreses d’Adell Bover; a la primera que remeta els comptes justificatius de les ajudes a Mas Mut i Comunicació dels Ports de 2015 a 2018; al registre la inscripció literal de totes aquestes societats i a la AEAT el model 347 de les investigades, entre els mateixos anys. Sobre aquestes peticions, el jutjat instructor ja les valorarà.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell