Un jutjat suspén cautelarment la reducció de les terrasses de l'hostaleria a la plaça de la Verge de València

Guardar

terraza valencia
terraza valencia

El Jutjat contenciós administratiu número 8 de València ha suspés cautelarment la reducció de dues terrasses d'establiments hostalers pròxims a la plaça de la Verge.

D'aquesta manera, el jutge estima la petició dels representants dels hostalers, que van demanar la mesura cautelar per a deixar sense efecte la reducció de la superfície de les terrasses i mantenir la inicialment concedida per l'Ajuntament, de 44,88 m², per a El Micalet, i 48,20 m², per a la terrassa de la Catedral.

En un acte datat el 13 d'abril, el jutge considera, una vegada estudiades les al·legacions de les parts, "que és evident el perill de mora processal que concorre, atés que les mesures com les adoptades en establiments en els quals gran part del seu atractiu es troba a les terrasses, donada la seua immillorable ubicació, poden comportar el seu tancament o l'acomiadament dels seus empleats, donades les indubtables pèrdues econòmiques que els produirà una reducció d'aproximadament un 70 per cent de la capacitat de la terrassa disposava abans de dictar-se la resolució recorreguda".

A això cal sumar, prossegueix la resolució, consultada per Europa Press, "el delicat moment pel qual estan passant aquest tipus de negocis donada la greu crisi sanitària en la qual ens trobem".

Enfront d'això, el jutge no creu que haja de prevaldre l'interés públic al·legat pel consistori consistent en el fet que amb les noves llicències es pretén reservar els espais adequats per a la circulació dels vianants en una zona de gran afluència, així com la necessitat de comptar amb les necessàries reserves d'espais per a l'evacuació de persones en situacions d'emergència, perquè aquesta al·legació haurà de ser objecte de complida prova en el procediment principal, ja que no existeixen indicis en aquesta fase que acrediten els invocats problemes (...) quan estem davant terrasses que estan funcionant amb la seua actual capacitat diversos anys".

GESTIÓ DEL DOMINI PÚBLIC

Després de conéixer el contingut de l'acte, l'Ajuntament de València ha anunciat que el recorrerà en considerar que la gestió del domini públic municipal correspon a aquesta institució, "la qual es deu a les seues ordenances".

En aquest cas, sostenen fonts municipals, "les terrasses no estan adaptades a la normativa actual i, per això, l'Ajuntament ha actuat". Així mateix, recorden que també "entren en conflicte" amb el Pla Especial de Protecció (PEP) de Ciutat Vella.

En tot cas, subratllen que "l'acte del jutge no dona la raó als demandants, simplement que deixa sense efecte cautelarment la resolució fins que dicte sentència en un sentit o un altre".

Per part seua, des del Grup Municipal del PP a l'Ajuntament valencià, la regidora Paula Llobet ha acusat el govern municipal de "posar traves a l'hostaleria" i li ha demanat "més empatia" amb el sector.

En la seua opinió, "aquesta decisió judicial demostra que no era necessari ficar més pressió als hostalers, que "travessen una situació molt delicada per la pandèmia". Per això, Llobet, en un comunicat, reclama "més empatia" al govern municipal perquè "només volen treballar i mantenir les ocupacions de les seues empreses".

Llobet ha manifestat l'"alegria" del Grup Popular després de conéixer aquesta decisió judicial, que espera que servisca perquè "l'alcalde, Joan Ribó, i els seus socis del PSPV se centren en l'important, que és posar en marxa ajudes reals, abaixar impostos d'acord amb la caiguda de l'activitat i crear ocupació en aquesta ciutat, i no a posar pedres en el camí a sectors econòmics que estan afectats de forma molt dràstica per aquesta pandèmia".

Igualment, la regidora 'popular' ha insistit que, "perquè l'hostaleria recupere una part de la seua activitat, és primordial que se li permeta prolongar l'horari d'obertura fins a les 20.00 hores, per a equiparar-lo així a l'horari comercial".

Destacats