25n
25N
25N

El jutjat sobreseu la denúncia del PP pel bescanviador de la Porta de la Mar

El jutjat sobreseu la denúncia del PP pel bescanviador de la Porta de la Mar
04/02/2020 -

El Jutjat d’Instrucció número 4 de València ha sobresegut provisionalment la denúncia que va interposar en 2018 el grup municipal ‘popular’ en el consistori per les obres del bescanviador de l’Empresa Municipal de Transports en Porta de la Mar en considerar que no existeixen indicis suficients de la comissió d’un delicte de prevaricació.

Així consta en un acte del passat mes, al qual ha tingut accés Europa Press, on la jutgessa acorda eixe sobreseïment en una causa en la qual el PP va presentar el juny de 2018 un escrit d’ampliació de denúncia i a l’octubre d’eixe mateix any es va declarar complexa i es va prorrogar la instrucció un any.

La jutgessa assenyala en la seua resolució que després d’acabar la instrucció sense que s’haja demanat pròrroga ha de decretar el sobreseïment, tenint en compte que ja no es poden sol·licitar diligències d’investigació i, per no haver pres declaració a possibles investigats, el fiscal no pot formular acusació.

Quant al fons de l’assumpte, indica que no existeixen indicis suficients de prevaricació atés que en l’escrit emés per la Generalitat consta que no és preceptiu un informe d’aquesta administració per a la realització de les obres perquè no es tracta d’una intervenció que aborde reducció de trànsit i ampliació d’àrees per als vianants i no és actuació d'”espècia transcendència”.

D’altra banda, afig que tampoc era necessari concurs públic perquè les obres realitzades “tenen encaix” en el contracte subscrit entre l’Ajuntament i Pavasal.

El novembre de 2017 el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, va anunciar la construcció d’un nou tram de carril bus entre la Plaça d’Amèrica i la de la Plaça de la Porta de la Mar pel carrer Navarro Reverter i el bescanviador d’autobusos en eixe punt al qual accediran inicialment huit línies de l’EMT (sis diürnes i dues nocturnes) per a “millorar l’EMT en eixe entorn”, ja que suposa una via d’accés del transport públic al centre de la ciutat.

Les obres anunciades en Navarro Reverter, Plaça Amèrica i Porta de la Mar tenien un cost de 443.593,68 euros, a realitzar per la contracta d’obres de l’Ajuntament, gestionada per la firma Pavasal.

El PP va presentar la denúncia en considerar que el projecte es va tramitar sense informe de Patrimoni malgrat ser un entorn BIC, al costat del Palau de Justícia i la Porta de la Mar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 18 =

bombers
bombers