25n
25N
25N

El jutjat demana prendre declaració a tripulació del vaixell irlandés en el qual es va fugar Anglés després del crim d'Alcàsser

El jutjat demana prendre declaració a tripulació del vaixell irlandés en el qual es va fugar Anglés després del crim d'Alcàsser
21/02/2020 -

Un jutjat d’Alzira (València) ha emés una comissió rogatòria internacional per a prendre declaració a tripulació i al capità del ‘City of Plymouth’, el vaixell en el qual en 1993 va fugir a Irlanda com a polissó Antonio Anglés, presumpte autor del triple crim d’Alcàsser, que va aconseguir escapar-se del vaixell i des de llavors figura en parador ignorat, segons avança aquest divendres el diari Les Províncies.

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana a Europa Press, el jutjat d’Alzira que va instruir el cas va rebre un informe de la Policia espanyola arran d’unes declaracions de la tripulació del vaixell en un programa de televisió, en el qual li feien constar a la jutgessa la necessitat de tornar a interrogar a aquests en relació amb la fugida del polissó.

En aquest cas, en el qual encara continua activa la requisitòria de cerca i captura d’Antonio Anglés, per la qual cosa s’ha d’investigar qualsevol indici o pista que sorgisca, la jutgessa va emetre al novembre va emetre una ordre europea d’investigació perquè tant Regne Unit com Escòcia practiquen aquestes diligències d’interrogatori als testimonis membres de la tripulació, declaracions que ja s’estan practicant, segons el TSJCV.

D’acord amb la informació de les Províncies, la jutgessa d’Alzira ha dirigit la petició a les autoritats del Regne Unit perquè és el lloc en el qual resideix en l’actualitat Kenneth Farquharsib Stevens, el capità del vaixell del qual va aconseguir fugir Anglés. Aquesta persona ja va ser interrogada per la policia irlandesa en 1993 per a tractar de descobrir com es va poder produir la fugida, encara que sense aconseguir cap esclariment. La versió dels fets del capità es va incloure en el sumari, que llavors instruïa un altre magistrat, però no es va considerar necessari ampliar-la.

En una entrevista en el programa ‘Equip Investigació’ de la Sexta, el capità detallava que quan el 24 de març de 1993 la Policia va pujar al vaixell, el fugitiu ja no estava dins. Primer se li va ficar en un “cuartucho”, després en una cabina buida tancada amb clau i amb gent “a prop vigilant”, però va escapar en una barca inflable que degué deixar caure a la mar des de set metres d’altura, indicava el capità en l’entrevista.

Un avió francés va localitzar al polissó en la barca, després d’un missatge de radi, el van pujar de nou a bord i el van tornar a ficar en la mateixa cabina, en el qual “atrancaren” finestres i porta amb taules. “Era impossible que ell obrira la porta des de dins”, apuntava el capità en aqueixa entrevista recollida per les Províncies. No obstant això, quan va arribar la Policia després d’atracar a Dublín, s’havia anat. “Algú va haver de deixar-li eixir i haver recol·locat la fusta. No va poder escapar d’aqueixa cabina sense ajuda”, indicava el capità.

Antonio Anglés és el principal sospitós del segrest, violació i assassinat de Míriam, Toñi i Desirée, les tres adolescents d’Alcàsser els cossos de les quals van ser trobats en una fossa del paratge de La Romana el gener de 1993. Pel triple crim va ser condemnat Miguel Ricart a 170 anys de presó, encara que va eixir de presó en 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + tres =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud