25n
25N
25N

El jutjat decideix continuar la causa pel "cas dels sobres" contra Nomdedéu i acorda noves diligències

El jutjat decideix continuar la causa pel "cas dels sobres" contra Nomdedéu i acorda noves diligències
26/10/2020 -

El jutjat d’instrucció número 2 de Castelló ha decidit continuar la causa pel “cas dels sobres” contra el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu; l’exvicealcaldessa de Castelló Ali Brancal; i l’exassessor de Compromís Miquel Torres, i ha acordat noves diligències. Així mateix, ordena que s’oferisca a l’Ajuntament de Castelló acciones, havent de concretar l’import del perjudici causat a aquest organisme.

En una provisió, la jutgessa estableix que procedeix la continuació del procediment i acorda les diligències sol·licitades per les parts consistents en la declaració testifical de tres persones, que haurà de practicar-se el pròxim 13 de novembre.

Així mateix, acorda demanar a l’equip d’Investigació de delictes tecnològics de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil que extraga els vídeos existents en les pàgines de Facebook d’Enric Nomdedéu i Ali Brancal de dates pròximes al 20 de maig de 2014.

Aquesta provisió s’ha dictat després que el passat 2 d’octubre la Fiscalia i Enric Nomdedéu, Ali Brancal i Miquel Torres sol·licitaren el sobreseïment de la causa que es va obrir contra els tres després d’una querella interposada pel PP per suposadament utilitzar el servei postal municipal de l’Ajuntament de la capital de la Plana per a enviar paperetes electorals en 2014.

Després d’aquesta compareixença, la lletrada de l’acusació, María Jesús Domingo, va assegurar que havia demanat que continuara el procediment contra els tres querellats, així com la pràctica de noves diligències -proves testificals i un ofici a la Policia informàtica-.

La causa va ser arxivada el novembre de 2019 després que ho sol·licitara la Fiscalia. No obstant això, posteriorment la secció primera de l’Audiència Provincial de Castelló va revocar l’acte de sobreseïment provisional de la causa dictat pel Jutjat d’Instrucció 2 de Castelló i va ordenar continuar amb el procediment després d’estimar un recurs d’apel·lació presentat pel PP.

En aquest acte, l’Audiència va considerar que de la instrucció seguida “resulten suficients indicis racionals de criminalitat per a no descartar la participació” dels tres investigats en la presumpta comissió d’un delicte de malversació de cabals públics, per l’enviament en 2014 de sobres amb propaganda electoral de Compromís a càrrec del pressupost municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + vint =