25n
25N
25N

El Jutjat dona la raó a Paterna sobre la concessió caducada de la Cooperativa i revertirà el servei d'aigua a l'Ajuntament

El Jutjat dona la raó a Paterna sobre la concessió caducada de la Cooperativa i revertirà el servei d'aigua a l'Ajuntament
02/03/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha aconseguit, després d’anys de litigis, la reversió del servei de proveïment d’aigua potable de la Cooperativa d’El Plantío i La Cañada pel que, una vegada finalitzats els tràmits pertinents, Aigües de Paterna passarà a encarregar-se del subministrament d’aigua dels seus 3.578 abonats.

Així ho ha anunciat hui la tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos després que el Jutjat contenciós administratiu núm. 4 de València haja donat la raó a l’Ajuntament i haja declarat la caducitat de la concessió tàcita, i en conseqüència la seua reversió al consistori, del servei de proveïment d’aigua potable de les zones que presta la Cooperativa Valenciana El Plantío i La Cañada.

Així mateix, la sentència també aprova que siga l’Ajuntament, a través de l’empresa mixta Aigües de Paterna, l’encarregat d’assumir aquest servei de subministrament d’aigua i desestima totes les al·legacions presentades per la Cooperativa Valenciana.

Per a Campos, “la decisió del jutjat és un pas més per a la municipalització del servei d’aigua i per a realitzar una gestió eficient d’aquest, perquè a part que la concessió tàcita a la Cooperativa estava caducada, el subministrament oferit per aquesta operadora era altament deficitari, tant en rendiment, que estava per davall del 50%, com en manteniment de la xarxa, ja que de 100 litres d’aigua que se subministrava, es perden 54, per la qual cosa és insostenible econòmicament i mediambientalment”.

Després d’aquesta sentència, l’Ajuntament i Aigües de Paterna ja estan preparant tot el procediment administratiu per a poder prestar el subministrament d’aigua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =

museo prehistoria