25n
25N
25N

Un jutjat condemna a quatre mesos de presó a una falsa podòloga que exercia a Alfafar

Un jutjat condemna a quatre mesos de presó a una falsa podòloga que exercia a Alfafar
27/10/2020 -

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Catarroja ha condemnat a quatre mesos de presó per intrusisme professional a una dona que s’anunciava com a “metgessa podòloga” a Alfafar (València), on exercia aquesta professió sense tindre la titulació corresponent, segons ha informat en un comunicat el Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana.

Així es va acordar en un judici celebrat el passat 21 d’octubre en el qual la denunciada va mostrar la seua conformitat amb la petició del fiscal, a la qual es va adherir l’acusació particular exercida per l’entitat col·legial. El jutjat li ha imposat quatre mesos de presó, que es queden en suspens condicionats al fet que no delinquisca durant dos anys.

El Col·legi de Podòlegs es va querellar contra aquesta dona per anunciar-se com a podòloga en Internet i exercir aquesta professió en un local comercial d’aquesta localitat de l’Horta sense tindre la titulació corresponent.

Des de 2017 l’entitat col·legial ha iniciat, a través del seu departament jurídic, accions legals per a perseguir l’actuació de totes les persones no titulades que realitzen estudis de la xafada o tracten alteracions als peus per incórrer en un delicte d’intrusisme en la professió.

“Aquesta sentència és de gran valor i significa un pas més cap a la dignificació de la Podologia i la cura i protecció dels drets dels nostres col·legiats”, assenyala el ICOPCV, que afig que “seria fantàstic comptar amb el suport de la Conselleria de Sanitat per a perseguir aquest delicte, però no està sent així”.

“No obstant això, continuarem treballant per a acabar amb aquesta que és una de les grans xacres de la nostra professió”, ha afirmat Maite García, presidenta del ICOPCV, qui sosté que, amb aquesta acció, “estem protegint els drets de la població”. Al seu judici, “els pacients són els principals afectats per l’intrusisme professional en la Podologia i és la seua salut la que es pot veure afectada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =