25n
25N
25N

El jutjat obri diligències per les denúncies de l'atenció en l'antiga Fe i demana informes a Sanitat

El PP va presentar la seua denúncia el cap de setmana en el Jutjat de Guàrdia d’Incidències arran de les queixes incloses en una carta anònima d’una infermera

El jutjat obri diligències per les denúncies de l'atenció en l'antiga Fe i demana informes a Sanitat
04/02/2021 -

El Jutjat d’Instrucció número 21 de València ha acordat l’obertura de diligències prèvies davant una denúncia presentada el passat cap de setmana pel PP sobre l’atenció que reben els pacients ingressats a l’escola d’infermeria de l’antic Hospital La Fe, en el barri de Campanar, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La denúncia ha recaigut per torn de repartiment en aquest jutjat, que a més ha incorporat una altra de l’associació Defensor del Pacient pels mateixos fets remesa des de Fiscalia, segons el TSJCV. El jutjat ha acordat sol·licitar informes a la Conselleria de Sanitat.

Segons van avançar dimarts passat fonts de Fiscalia, el ministeri públic va incoar diligències de recerca penal davant la denúncia del Defensor del Pacient, que va remetre al Jutjat número 21 atés que així ho estableix la Lecrim en conéixer ja aquest òrgan judicial d’un escrit anterior pels mateixos fets –el del PP–.

El PP va presentar la seua denúncia el cap de setmana en el Jutjat de Guàrdia d’Incidències, arran d’informació publicada amb les queixes incloses en una carta anònima d’una infermera sobre la situació dels pacients amb coronavirus derivats a aquest centre. Altres denúncies al·ludeixen a la manca d’aigua calenta, del telèfon de connexió entre pacients i infermeria o falta de fisioteràpia.

La Conselleria de Sanitat ha defensat l’actuació en l’antic hospital La Fe i va xifrar el passat cap de setmana en un centenar els pacients en aquest espai, un terç en estat lleu, la majoria de més de 80 anys i amb malalties associades.

Dimarts passat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va assegurar en roda de premsa que el seu departament no tenia cap queixa per deficiències, condicions precàries o falta d’assistència a pacients en aquestes instal·lacions i “sí felicitacions”, al mateix temps que va defensar el treball dels sanitaris “que s’estan deixant la pell” en la seua tasca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria