La joventut de Xàtiva reivindica una major participació en les institucions públiques

Guardar

Façana de l'Ajuntament de Xàtiva
Façana de l'Ajuntament de Xàtiva

L'Ajuntament de Xàtiva i el Consell de la Joventut (CJX) preparen la celebració del Dia Internacional de la Joventut, efemèride que tindrà lloc el dimecres 12 d'agost. El lema escollit per a enguany és "El compromís de la joventut per a una acció mundial". Fonts de la Regidoria de Joventut assenyalen que la commemoració d'enguany serà distinta, a causa de les circumstàncies sanitàries que limiten les convocatòries públiques, però mantenen la seua intenció de celebrar aquesta data i visibilitzar els assumptes que preocupen a la joventut de la ciutat.

Les activitats previstes s'han iniciat amb la instal·lació d'una sèrie de pancartes reivindicatives que romandran exposades a l'Albereda Jaume I durant tota aquesta setmana. D'altra banda, el mateix dimecres 12, es procedirà a la lectura d'un manifest redactat mitjançant la col·laboració de diferents associacions juvenils com Axatea, Cohinoor, la Muixeranga, Socarrel, Jamboree, Atalaia, així com la d'altres joves de Xàtiva que han participat en la seua redacció. Aquest manifest es difondrà a través de les xarxes socials d'Infojove i del mateix CJX.

També s'ha organitzat una programació especial de ràdio que es podrà seguir des de les 11.30 h fins a les 14.00 h en el dial de Xtradio, amb la participació de representants de diverses entitats juvenils, de Guillermo Delegido president del CJX, de la regidora de Joventut, Lena Baraza; del director general de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí i de l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

El Dia Internacional de la Joventut és una commemoració promoguda per l'ONU que busca aconseguir la participació dels joves en tots els àmbits de la societat, per a reflexionar sobre els desafiaments als quals la joventut s'enfronta cada dia. El tema d'aquesta edició de 2020 té per objecte destacar les maneres en les quals el compromís dels joves en l'àmbit local, nacional i mundial pot enriquir els processos i les institucions nacionals i multilaterals, així com identificar i millorar significativament la seua representació i participació en les institucions polítiques oficials.

Des de l'organització s'afirma que «la participació de la joventut en la política formal fomenta l'equitat dels processos polítics en reduir el dèficit democràtic i contribueix a la creació de polítiques millor formulades i més sostenibles. Els problemes actuals, com la COVID-19 i el canvi climàtic, requereixen una acció mundial conjunta i la participació i el compromís dels joves és fonamental per a abordar-los de manera eficaç».

Destacats