25n
25N
25N

Justícia posa en funcionament l'aplicació de cita prèvia per als òrgans judicials, Audiència Provincial, TSJ i fiscalies de la Comunitat

La cita ‘en línia’ és imprescindible per a ser atés en oficines judicials, Audiència Provincial, TSJ, fiscalies i registres civils

10/02/2021 -

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa en funcionament aquest dimecres l’aplicació per a sol·licitar cita prèvia a partir del dia 15 de febrer en els òrgans judicials, Audiència Provincial, Tribunal Superior de Justícia (TSJ), registres civils i fiscalies de la Comunitat Valenciana.

La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat que aquest sistema de cita prèvia és “fonamental per a lluitar contra l’expansió de la pandèmia i facilitar els tràmits perquè permetrà que l’accés dels ciutadans a les seus judicials es realitze de forma ordenada, respectant els aforaments i la resta de mesures sanitàries”. “Així, s’evitarà que es produïsquen aglomeracions en les seus judicial, cues en els accessos als edificis i els desplaçaments innecessaris”.

La cita prèvia farà més ràpid, còmode i àgil l’accés, per part de la ciutadania, als edificis judicials. Això suposa un estalvi de temps i una millora en la qualitat del servei. Aquest sistema intuïtiu i senzill ja s’usa en altres serveis de l’Administració valenciana, com a Hisenda o Labora.

La Conselleria de Justícia recorda que la cita prèvia és imprescindible per a rebre atenció en oficines judicials, Audiència Provincial, TSJ, fiscalies i registres civils. La cita telemàtica permetrà a la ciutadania reservar amb antelació dia i hora per a ser atesa presencialment.

No obstant això, els jutjats de guàrdia mantenen el seu funcionament habitual, (no es necessita cita prèvia) i els advocats, advocades, procuradors, procuradores i graduats i graduades socials poden accedir als jutjats sense ella.

Aquest servei de cita prèvia està disponible des de l’any 2017 en els registres civils, i el seu ús s’ha estés a les Oficines d’Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD) i Oficines de Mediació durant l’any passat.

La cita prèvia telemàtica pot obtindre’s a través del portal de Justícia Oberta (consultar ací) i en la web de la Conselleria de Justícia consultar ací) o en la seu judicial electrònica (consultar ací), amb la col·laboració tècnica de la DGTIC pertanyent a la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 15 =