Un jurat internacional a l'avantguarda en la producció audiovisual per a Internet determinarà el palmarés de Websèries de Cinema Jove

Els guardons de la Trobada Audiovisual de Joves seran decidits per cinc professionals nacionals

Guardar

Una sala de teatre
Una sala de teatre

En les últimes dècades han canviat les formes de consumir audiovisual, amb la incorporació de nous models d'exhibició, i amb l'adveniment d'una pandèmia global, la tendència s'ha aguditzat. En coherència amb el canvi d'hàbits de consum i l'habitual alerta de la Secció Oficial de Websèries de Cinema Jove, enguany el jurat que determinarà el palmarés de l'apartat està integrat per tres professionals a l'avantguarda internacional en la producció audiovisual per a ser consumida en plataformes digitals: la francesa Anne Santa Maria, l'holandés Jeroen Koopman i la nord-americana Rebecca Windsor.

Anne Santa Maria és especialista en contingut de ficció. Ha treballat en grups de comunicació com TF1, FremantleMedia, Gaumont, Newen Group. És consultora global en estratègies de contingut original per a companyies com Reed Midem, Warner TV France i productors independents. Va produir la primera websèrie francesa adaptada per Netflix, 'Osmosis', guanyadora en 2016 de la primera edició de la secció de Websèries en Cinema Jove, i és membre del consell consultiu del festival WebFest Berlín.

Jeroen Koopman és el fundador de la productora de demanda especialitzada NewBe, que desenvolupa i produeix pel·lícules, sèries, documentals i formats majoritàriament per al mercat SVOD (subscripció de vídeo 'on demand') mundial amb produccions originals situades en les plataformes més esteses, com Netflix, Amazon, Videoland i HBO Max, i en cines.

Rebecca Windsor és la directora de la 'writers room' de Warner Bros. Ha contribuït al desenvolupament de la branca digital de Warner Stage 13, on ha supervisat 'Snatchers' -aclamada per la crítica i estrenada en el Festival de Sundance i en la trobada anual de cine i música celebrat a Austin South By Soutwest (SXSW)- i 'Special', estrenada en Netflix i nominada a quatre premis Emmy.

Jurat de la Trobada Audiovisual de Joves

La Trobada Audiovisual de Joves comptarà amb cinc membres del món del cinema i de l'educació audiovisual per a deliberar el palmarés: Luis García Marín, Silvia Mares, Emilio Martí, Gabi Ochoa i Begoña Soler.

Luis García Marín és redactor del programa de televisió espanyola 'La aventura del saber'. Va col·laborar en la cadena SER i, posteriorment, va treballar en l'àmbit de màrqueting i publicitat, període en què va arribar a formar part del departament de comunicació de l'editorial més antiga del món, Cambridge University Press. En l'actualitat, forma part de l'equip de redacció d'un dels programes més longeus de TVE.

Silvia Mares és estudiant de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València. Dirigeix, escriu i interpreta els seus propis curtmetratges i obres de videoart. El seu curtmetratge 'Piloto rojo' és el que ha obtingut més reconeixement. Amb aquest es va alçar, en la passada edició de Cinema Jove, amb el guardó en la seua categoria en la Trobada Audiovisual de Joves i el premi del programa de RTVE 'La aventura del saber'.

Emilio Martí usa l'animació de manera experimental i documental. Les seues pel·lícules 'Desanimado', comèdia sobre la por de 'ser normal'; 'Marhaba', realitzada amb xiquets refugiats sirians a Grècia; i 'Makun (No llores)', sobre els centres d'internament d'estrangers, han sigut preseleccionades al Goya i premiades en Medina del Campo, el Festival de Cine de Madrid-PNR i Alcine.

Gabi Ochoa és llicenciat en Filologia Hispànica i doctorand en Comunicació Interdisciplinària per la Universitat de València. Codirigeix la residència per a guionistes VLC Pitch Forum i és el coguionista i director del llargmetratge 'El amor no es lo que era' (2013). Ha treballat en diversos desenvolupaments, com les sèries 'Ronda sud', per a À Punt, o 'Historias del Palmar', i en el desenvolupament de projectes per a les productores Big Bag Media, Zeta Studios, DLO Producciones i Mediterráneo Media, entre altres.

Begoña Soler ha estudiat Anglés i Comunicació en el Baruch College i Arts Escèniques en l'especialitat de Teatre a l'Escola HB Studio, ambdós centres emplaçats a Nova York. Ha completat la seua formació amb direcció cinematogràfica i guió en Nucine, tècniques d'interpretació amb Jordan Bayne i Graham Dixon, i a la Tècnica de Sanford Meisner al True Acting Studio de València. Ha escrit i dirigit quatre curtmetratges; entre ells 'La buena fe'. És creadora de la sèrie 'I love Spain'.

Jurat Jove

Per tercera edició consecutiva, el Festival Internacional de Cinema de València torna a incorporar un jurat integrat per universitaris d'entre 25 i 30 anys per a concedir premis en les seccions oficials. En aquesta ocasió en seran 15, cinc més que en anteriors anys, per a elegir el millor curt, i cinc, per a decidir la websèrie més destacada.

En la selecció es busca comptar amb alumnes de diferents disciplines, no necessàriament vinculats a l'audiovisual. "Amb aquesta iniciativa, Cinema Jove, aspira a formar els cinèfils del present i del futur, ja que els estudiants no són professionals del cinema, com ocorre en altres jurats, sinó amants d'aquest art. D'aquesta manera s'enriqueixen les deliberacions", valora el director de Programació del festival, Carlos Madrid.

A pesar de les dificultats plantejades per la COVID-19, aquesta edició serà presencial, de manera que els universitaris participants assistiran a les sales per a visionar les seccions oficials al complet, "la qual cosa suposa la millor manera d'aprehendre la línia programàtica del festival".

Destacats