25n
25N
25N

Entitats falleres i artístiques designaran el jurat independent i paritari que triarà les Falles Municipals de 2020

Entitats falleres i artístiques designaran el jurat independent i paritari que triarà les Falles Municipals de 2020
12/04/2019 -

Per quart any consecutiu seran dos jurats de caràcter faller i artístic els que triaran les falles municipals, en aquest cas les de 2020, després de valorar les diferents candidatures que els mateixos equips d’artistes fallers defensaran personalment. Ho faran dilluns, dia 15, i dimarts, dia 16, en sengles processos que, com als darrers anys, no comptaran amb el vot de cap representant polític. La composició dels jurats, que serà secreta fins al moment de la deliberació, la proposaran entitats falleres i artístiques valencianes respectant la paritat de gènere en la seua composició, que inclourà persones de reconeguda solvència en l’àmbit de les falles, les arts i la cultura.

El comité de selecció de la falla gran municipal per a l’any 2020 estarà integrat per les persones proposades pel Gremi Artesà d’Artistes Fallers, la Interagrupació de Falles de València, la Federació de Falles Innovadores i Experimentals (Falles I+E), l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i el Centre del Carme Cultura Contemporània. La seua tria es farà el pròxim dimarts.

Dilluns serà quan es coneixerà quin artista o equip firmarà el projecte de la falla infantil municipal per a l’any que ve. El comité de selecció que l’escollirà l’integraran les persones expertes proposades pel Gremi Artesà d’Artistes Fallers, la federació de Falles amb Especial Enginy i Gràcia, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), la Mostra Internacional de Cinema Educatiu i la Federació de Falles de Primera A. Tots dos jurats els completaran el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i un representant de la Junta Central Fallera que estaran presents com a testimonis del procés, amb veu però sense dret a vot.

Fuset ha recordat que aquesta metodologia és «fruit de les bases consensuades amb el Gremi d’Artistes Fallers i inclou algunes de les reivindicacions històriques del col·lectiu d’artistes, com ara l’eliminació de l’obligatorietat de l’esbós». A banda, es permet que els mateixos artistes defensen els seus projectes cara a cara davant dels comités de selecció.

També ha destacat que enguany, seguint les peticions del sector, s’ha avançat aquest procés d’elecció dels projectes que es plantaran l’any que ve a la Plaça de l’Ajuntament, que el pressupost per a les falles municipals de 2020 serà de 205.000 € en el cas de la gran i de 28.500 € en el cas de la infantil i que les bases mantenen l’aposta pels materials sostenibles i la singularitat i la sàtira entre els criteris valorables pels jurats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =