25n
25N
25N

La Junta Local de Seguretat renova el protocol de VioGen en la lluita contra la violència de gènere a Carcaixent

La Junta Local de Seguretat renova el protocol de VioGen en la lluita contra la violència de gènere a Carcaixent
15/09/2020 -

Aquest matí s’ha reunit a Carcaixent la Junta Local de Seguretat copresidida per l’alcalde, Paco Salom i Maria Àngeles Merino, cap de la unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació de Govern i que ha comptat amb l’assistència de representants de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. També han estat presents, la regidora d’Igualtat Xelo Pastor, el regidor de festes Raimon Marí i Carolina Almiñana, portaveu del PP.

El punt principal de la sessió era l’aprovació del conveni entre el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament de Carcaixent per a incorporació del cos de la Policia Local al «Sistema de seguiment Integral dels casos de violència de gènere (VIOGEN)». El programa actualitzat VioGen, en funcionament a Carcaixent des de desembre de 2018, és un registre de dades informàtic que permet realitzar un seguiment individualitzat de les dones maltractades en l’àmbit nacional i que aglutina els diversos operadors que intervenen en la protecció institucional de les víctimes.

En aquesta línia, també s’ha fet una anàlisi i seguiment de les víctimes de violència de gènere a la localitat, per tal de perseverar en les pautes de coordinació entre totes les persones i àrees que formen part dels protocols habituals. Així, s’ha coincidit en el bon funcionament de la Policia Local i la Guàrdia Civil en el seguiment dels casos assignats, fet que ha reafirmat la voluntat de continuar treballant conjuntament.

Un altre dels punts que s’han tractat era l’organització del dispositiu de seguretat per a les festes locals. Des del consistori s’ha traslladat que enguany, per la situació derivada de la COVID-19, no se celebraran festes de la manera habitual però que, si les circumstàncies ho permeten, està previst fer algun acte cultural o festiu coincidint amb les dates. Així, s’han establit possibles criteris de coordinació, col·laboració i cooperació de les diverses forces i cossos de seguretat que actuen al municipi tant per garantir la seguretat, com les mesures higienicosanitàries.

L’últim punt de l’ordre del dia era l’anàlisi de les estadístiques sobre delinqüència i infraccions en Carcaixent en diferents nivells i àmbits, en les quals s’ha observat una important baixada en l’índex de criminalitat respecte a les dades oferides en l’anterior Junta Local de Seguretat, concretament un 33%.

L’alcalde de Carcaixent, ha valorat molt positivament l’encontre, “molt necessari per a crear sinergies i voluntat de seguir col·laborant en un tema tan important com és el de la lluita contra la violència de gènere, una xacra que cal combatre des de tots els àmbits de la societat sent l’administració, amb el treball coordinat de totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat, les que encapçalen aquesta lluita”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =