25n
Orgull
Orgull

La Junta de Govern aprovarà demà Avancem!, el pla d'ocupació jove de l'Ajuntament de València

La Junta de Govern aprovarà demà Avancem!, el pla d'ocupació jove de l'Ajuntament de València
22/07/2021 -

L’Ajuntament de València aprova aquesta setmana en la Junta de Govern Local les bases d’Avancem!, el pla municipal d’impuls de l’ocupació i formació juvenil amb el qual 100 persones joves menors de 30 anys desocupades podran treballar durant nou mesos en dependències municipals i més de 4.000 seran formades per València Activa.

La responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, ha ressaltat que “amb aquest nou pla d’ocupació, impulsat 100% amb fons municipals, anem a demostrar la sensibilitat i compromís d’aquesta administració amb els i les joves de la nostra ciutat.

Així, Bernabé ha aprofitat per a recordar la necessitat que els joves se senten recolzats per l’Ajuntament “més en aquests dies, en els quals el col·lectiu de joves ha sigut un dels més afectats per la pandèmia, en l’àmbit laboral, però també emocional”. “Volem que se senten sostinguts pel seu ajuntament, que ens senten del seu costat, volem donar-los eines per a progressar i avançar”, ha confirmat.

Així mateix, la regidora ha explicat que a més de contractes i formació aquest programa d’ocupació comptarà també amb assessorament especialitzat a través dels servicis de Barris per l’Ocupació i programes d’orientació basats en metodologies capdavanteres com la ludificació en la cerca d’ocupació.

“El grup de joves és tradicionalment un dels més castigats en l’àmbit laboral, sobre en tot en moments de crisis com el que acabem de travessar, per això el pla que aprovem aquesta setmana en la Junta de Govern Local és tan necessari”, ha explicat.

Per aquesta raó, la responsable ha detallat que aquesta setmana s’ha presentat “la demanda de perfils per a EMPUJU, el pla d’ocupació jove de la Generalitat, amb el qual pretenem donar a més joves l’oportunitat de desenvolupar una primera experiència laboral en el consistori”.

Per a poder ser una de les persones beneficiàries d’aquest pla cal tindre menys de 30 anys, estar inscrites com a demandants d’ocupació en LABORA i en l’Agència d’Ocupació València Activa; estar empadronada en el municipi de València, amb anterioritat a la data d’aprovació del Pla Municipal d’Ocupació Juvenil per la Junta de Govern Local i estar en possessió de la titulació acadèmica sol·licitada i inscrita en la titulació /ocupació, segons el cas, en l’Agència d’Ocupació València Activa.

Els perfils demandats pel consistori són molt variats. La majoria dels llocs sol·licitats són de professionals de suport a l’Administració Pública per a tasques d’inspecció i control i tasques similars, encara que també hi ha d’arquitecte/a, mosso/a de càrrega, peonatge d’horticultura i jardineria o tècnics/as informàtics/as. Els salaris a percebre variaran, en funció del lloc, entre els 1124,72 euros i els 2.491,86 euros

Formació en cerca d’ocupació, habilitats laborals i socials i innovació i nous sectors econòmics
Les més de 4.000 places formatives que s’ofereixen a través d’aquest pla s’agrupen entorn de tres grans grups de competències: la cerca d’ocupació, les habilitats laborals i socials i la innovació i nous sectors econòmics.

D’aquesta manera, les persones interessades en formació sobre la cerca d’ocupació podran accedir a cursos com els de “Com fer entrevistes o reunions Zoom”; “Com tindre un perfil professional en les xarxes socials, “Marca personal” o “Entrevistes en anglés”.

En el camp de les habilitats laborals i socials, les persones interessades podran formar-se en “Negociació”; “Intel·ligència emocional” o “Presentacions d’impacte” i les interessades en els campeu-vos de la innovació i els nous sectors econòmics podran rebre formació sobre d'”Especialització en gestió de projectes”; “Ciberseguretat” o “Programació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + setze =