25n
25N
25N

La Junta Electoral Provincial avala la inclusió de Toni Cantó en la llista del PP a les eleccions de Madrid

Aquest organisme entén que “la Candidatura del PP compleix amb tots els requisits legals establits”

La Junta Electoral Provincial avala la inclusió de Toni Cantó en la llista del PP a les eleccions de Madrid
05/04/2021 -

La Junta Electoral Provincial ha avalat la candidatura del Partit Popular a les pròximes eleccions del 4 de maig, després d’haver sigut impugnada pel PSOE de Madrid que va denunciar la “inelegibilitat” de Toni Cantó i de l’exalcalde de Toledo Agustín Conde, en ser incorporats a la llista ‘popular’ malgrat empadronar-se fora de termini.

En una resolució, a la qual va tindre accés Europa Press, la Junta es pronuncia sobre la denúncia del PSOE de Madrid en la qual impugnava la llista dels populars en considerar tant Cantó com l’exalcalde de Toledo Agustín Conde es van empadronar fora de temps per a poder participar en aquestes.

En relació amb les denúncies sobre la inelegibilitat –presentades abans que concloga el termini d’esmena de defectes trobats en aquestes candidatures–, la Junta acorda “atenir-se a l’acord d’esmena de defectes relatiu a la candidatura del PP adoptat el 3 d’abril de 2021, sense perjudici del recurs contenciós que poguera interposar el denunciant contra l’acord de proclamació, si escau, d’aquesta candidatura”.

Fonts del PP han assenyalat que demà es publicaran en el Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid les llistes definitives, on continuaran en els seus llocs originals tant Toni Cantó (‘número 5’ de la llista encapçalada per Isabel Díaz Ayuso) com Agustín Conde.

Segons les mateixes fonts, la resolució, signada pel president de la Junta Electoral, estableix que aquest organisme entén que “la Candidatura del Partit Popular compleix amb tots els requisits legals establits en la normativa electoral, havent esmenat les deficiències en el període voluntari d’esmena”.

En la denúncia, s’exposava que la condició d’empadronament en un municipi de la Comunitat de Madrid, que atorga el veïnatge madrileny, i, per tant, la condició d’elector i elegible, “no s’hauria produït, no sols abans de l’1 de gener de 2021, sinó una vegada convocades les eleccions després de l’11 de març de 2020”.

“Cantó posseïa la condició política de valencià, exercint els drets polítics d’aquesta condició, com a representant dels valencians, derivada del seu veïnatge administratiu en aquella comunitat, conforme a l’article 3 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana (EACV)”, explicava.

“Fins al 17 de març de 2021 Cantó era veí i resident de la Comunitat Valenciana, i consegüentment elector i elegible en aquesta, fins a tal punt que era representant públic dels electors valencians en Les Corts autonòmiques”, agregava la denúncia.

Els socialistes ho consideren inelegible, ja que en el que es disposa en l’article 67 de la Constitució Espanyola es declara expressament que “ningú podrà ser membre de les dues Cambres simultàniament, ni acumular l’acta d’una Assemblea de Comunitat Autònoma amb la de diputat al Congrés”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =