25n
Orgull
Orgull

La Junta Electoral de València detecta en 12 candidatures falta de paritat, de suplents o de còmput d'avals

Cs ja va esmenar el divendres l’error en la seua llista al Senat per excés de dones, que es va publicar correctament en el BOE

La Junta Electoral de València detecta en 12 candidatures falta de paritat, de suplents o de còmput d'avals
28/03/2019 -

La Junta Electoral de la província de València ha detectat irregularitats en 12 de les candidatures presentades a les eleccions generals i autonòmiques del 28 d’abril, destacant la falta de paritat en les llistes, de suplents o el còmput de la validesa d’avals presentats per a poder concórrer als comicis.

En una resolució datada el dia 27 consultada per Europa Press, la Junta detalla les 14 candidatures que concorren al Congrés i al Senat i les 15 que opten a obtindre representació en Les Corts per a després advertir de les irregularitats en una dotzena d’elles, per a les quals dóna un termini d’esmena de 48 hores.

Entre elles inclou a Ciutadans, apuntant que en la candidatura al Senat no compleix el requisit de la paritat. No obstant això, fonts de la formació han explicat que en les seues llistes hi havia un excés de dones i es van adonar divendres passat, per la qual cosa la van modificar i van registrar la correcta. La pròpia Junta Electoral, han precisat, els ha cridat per a dir que la notificació se’ls ha enviat per error, atés que es va esmenar la irregularitat detectada.

També assenyala la Junta Electoral que les candidatures de Vox al Senat, de Som Valencians En Moviment a les Corts, d’Auna Comunitat Valenciana a les Corts, d’Avant Adelante Els Verds a les Corts, Congrés i Senat i de Falange al Senat no compleixen el requisit de paritat.

La Llei orgànica del Règim Electoral General exigeix la composició equilibrada de les llistes electorals que es presenten en les eleccions al Congrés, eleccions locals, Parlament Europeu i assemblees legislatives autonòmiques, que suposa que en el conjunt de la llista, i en tot cas en cada tram de 5 llocs, els candidats de l’un o l’altre sexe no podran estar representats en menys del 40%.

La resolució assenyala que en el cas de Unides Podem-Esquerra Unida li falten dos suplents en la seua llista a les Corts, mentre que a Pacma li faltarien tres, a més del còmput de la validesa dels avals presentats per aquest últim partit per a Congrés i Senat.

També mancada aqueix còmput d’avals per al Congrés i Senat a Vox, Som Valencisnas, Avant, Retallades Zero-Grup Verd o el Partit Comunista dels Pobles d’Espanya. En el cas de Falange i Per un món més just, especifica que el nombre d’avals presentats és insuficient, sent necessaris almenys 1.964.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − quatre =