25n
25N
25N

Junta de Desguàs d'Albufera defensa el compliment de nivells

Aquest òrgan demana el “suport unànime” dels agricultors i convida al ministeri públic a visitar-la per a comprovar el seu funcionament

CARLOS OLTRA MARTÍNEZ

Junta de Desguàs d'Albufera defensa el compliment de nivells
18/07/2019 -

La Junta de Desguàs de l’Albufera ha qualificat aquest dijous d'”incomprensible” la posició de Fiscalia de mantenir causes obertes pel descens dels nivells d’aigua del llac, i veu que hi ha “una mà negra” i un “zel professional exagerat”, al mateix temps que defensa que estan complint “rigorosament” amb aqueixos nivells i que sempre els han traslladat que el ministeri fiscal està satisfet amb les seues actuacions.

Així ho han apuntat en un comunicat després de fer-se públic aquest dimecres que la Fiscalia Provincial de València ha incoat d’una banda diligències d’investigació penal i per una altra preproccessals contenciós administratives, després d’haver tingut coneixement de l'”alarmant” descens dels nivells d’aigua del llac de l’Albufera, causat de la Junta de Desguàs.

“És difícil entendre que per una ‘presumpta’ baixada de nivell d’algun dia determinat (per cert, són filtracions interessades de dades internes) s’alarme en tots els mitjans, quan estem durant un mes amb platges tancades a tots els valencians i als turistes, causant un mal irreparable al turisme i a la salut, i afectant tres municipis i no coneixem cap denúncia als respectius i responsables polítics dels municipis afectats”, ha apuntat la Junta en un comunicat.

En canvi, sosté que amb aquest organisme “hi ha hagut un zel professional exagerat”. “És incomprensible que la Fiscalia mantinga causes obertes, quan venim complint rigorosament amb els nivells i el president de la Junta tant en sessions ordinàries com en Junta General ens ha comunicat que la Fiscalia estava molt contenta amb les nostres actuacions, i així consta en les actes”, ha afegit.

En aquesta línia, considera “lamentable” haver conegut per la premsa “possibles sancions” a la Junta i creu que el que es pretén és la “desaparició d’una institució immemorial que va nàixer per a defensar els interessos dels arrossars que són els que donen vida a l’Albufera i que tan bons resultats ha donat”.

La Junta convida a la Fiscalia “a visitar i conéixer la Junta de Desguàs” perquè “som els primers interessats i defensors del seu bon funcionament”. “Som responsables del desguàs al mar, però no de l’estat del llac”, ha insistit.

Sobre la possibilitat apuntada per Fiscalia de la substitució de la gestió del desguàs i deixar-la en mans de la Direcció General del Medi natural, aquest organisme ha advertit: “Ja veuríem el que passava, perquè la vigilància és 24 hores al dia els 365 dies de l’any, i això no ho aguanta cap càrrec ni funcionari”.

DEMANA EL SUPORT D’AGRICULTORS

“Quins interessos ocults hi ha darrere d’aquesta denúncia?; quins danys irreparables s’han produït?; qui està darrere?”, es pregunta l’entitat, que demana a tots els afectats un “suport unànime”, ja que, en cas contrari, adverteix que “molts ‘tancats’ es veuran obligats a deixar de cultivar arròs”. “Pretenen molta intervenció, però ni la Conselleria paga a la Junta de Desguàs la vessa anual com a propietaris de parcel·les”, critica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =