25n
25N
25N

Juny serà el mes clau de la vacunació en la Comunitat Valenciana: s'administraran 1,3 milions de dosis

S’espera que almenys el 55% de la població valenciana a vacunar tinga, com a mínim, la primera pauta inoculada, i que entorn del 30% estiga completament immunitzada quan s’inicie l’estiu

Juny serà el mes clau de la vacunació en la Comunitat Valenciana: s'administraran 1,3 milions de dosis

La Comunitat Valenciana es prepara per a iniciar el mes de juny, un mes considerat com a “clau” en el procés de vacunació. S’espera que durant les pròximes setmanes es done un impuls definitiu a la campanya de vacunació massiva amb l’administració d’un total 1,3 milions de dosis, la qual cosa farà possible que almenys el 55% de la població valenciana a vacunar tinga, com a mínim, la primera pauta inoculada, i que entorn del 30% estiga completament immunitzada quan s’inicie l’estiu.

Unes xifres molt positives si es té en compte que fins ara, després de cinc mesos de campanya, més de 2,5 milions de valencians i valencianes han rebut almenys una dosi, fet que enalteix el treball realitzat pel sistema sanitari valencià, que ha sigut capaç d’assumir el repte.

Aquesta acceleració de la campanya massiva ha suposat que, en aquests moments, pràcticament tots els majors de 70 anys (97%) tinguen una dosi administrada i més de tres de cada quatre compten amb la pauta completa. Des de la fi de l’estat d’alarma fins al dia 22 (última data amb les xifres actualitzades per edats) aquest grup representa el 5% dels casos covid detectats en el territori valencià, demostrant la importància de l’avanç del procés d’immunització.

101 NOUS PUNTS DE VACUNACIÓ

Un total de 101 punts de vacunació obrien aquest dimarts les seues portes al llarg de tot el territori valencià. Comptant amb els 32 punts que ja es trobaven en funcionament, la Comunitat Valenciana disposa de 133 vacunòdroms, que agrupen la ciutadania de 328 municipis, mentre que, en els més de 200 municipis restants, que corresponen a les zones bàsiques de salut més remotes o amb accés més difícil, es continuarà vacunant en els mateixos centres de salut.

Un potent desplegament de recursos assistencials que, com va assenyalar la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “permetrà a la Comunitat Valenciana administrar mig milió de vacunes a la setmana, és a dir, 400 vacunes cada tres minuts“. Sens dubte, un important ritme de vacunació que s’aconseguirà a partir del mes de juny, quan està previst que, cada setmana, dos avions amb vacunes de Pfizer aterren en l’aeroport de Manises.

PLA SUMEM. SALUT + ECONOMIA

Aquest procés de vacunació es veurà reforçat després de l’acord de col·laboració publicoprivada formalitzat ahir entre la Generalitat, la Fundació CEOE i la CEV per a mitigar els efectes adversos derivats de la Covid-19. Així, el “Pla Sumem. Salut + Economia” permetrà la immunització de 50.000 treballadors de mig centenar d’empreses en 21 punts de vacunació situats en les seues pròpies seus, atenent tant les seues plantilles, com a les d’una trentena de filials i subcontractes.

La primera fase de la vacunació es durà a terme entre el 7 i el 14 de juny en 20 punts de vacunació en grans empreses més un punt en el Centre Portuari d’Ús del Port de València.

Respecte al procés, la vacuna serà administrada seguint el calendari previst per grups d’edat i els protocols establits per la conselleria de Sanitat, qui distribuirà les dosis i les xeringues d’un sol ús, a més d’oferir cursos gratuïts sobre inoculació de les dosis al personal sanitari de les empreses.

Per part seua, les empreses aportaran els seus centres i serveis de prevenció sanitària, així com el seu personal mèdic-sanitari, i s’ocuparan de vacunar a les seues plantilles, així com a les de les seues filials i subcontractes, en el cas que formen part un grup empresarial.

DOS MILIONS DE TURISTES

Aquest escenari obri les portes a planejar amb optimisme la campanya d’estiu. El sacrifici i la responsabilitat de la societat valenciana han permés frenar la Covid-19 en la Comunitat Valenciana i situar-la com un dels territoris amb menor incidència d’Europa, el que fa que estiga en les millors condicions per a afrontar l’inici de la temporada estival i liderar la recuperació econòmica.

Segons les estimacions de Turisme Comunitat Valenciana, l’obertura de fronteres i la recuperació dels viatges internacionals podria suposar l’arribada de més de dos milions de turistes d’altres països entre els mesos de juny i setembre, “més del doble que l’any passat”. Quant al turisme de caràcter estatal, la previsió és superar en 500.000 les dades de l’any passat i arribar quasi als 7 milions de visitants amb residència a Espanya.

La Comunitat es Valenciana troba davant un nou escenari en el qual Espanya ha obert les fronteres al turisme estranger i amb l’expectativa que el Regne Unit alce les restriccions per a viatjar al conjunt de l’Estat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − onze =