caixa popular

La jutgessa que investiga la visita del papa cita entre abril i maig Camps, Cotino i el bisbe auxiliar de València

Eduardo Parra - Europa Press

La jutgessa que investiga la visita del papa cita entre abril i maig Camps, Cotino i el bisbe auxiliar de València
22/03/2019 -

La titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de València, que investiga des de 2016 presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF) per a la visita del Papa Benet XVI a la ciutat, ha citat a declarar un total de huit investigats al llarg dels mesos d’abril i maig, entre els quals es troben l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, l’ex vicepresident Víctor Campos, l’expresident de Les Corts, Juan Cotino, i el bisbe auxiliar de València, monsenyor Esteban Escudero.

La jutgessa ha fixat de nou les dates de les compareixences d’aquests huit investigats en la causa després que a principis del passat mes de gener decidira ajornar aquestes declaracions després de la petició de les defenses de la pràctica de proves pericials i testificals, així com la incorporació de determinats documents al procediment.

Ara, la instructora del procediment ha comunicat a les parts que la ronda de declaracions dels investigats començarà amb la de monsenyor Esteban Escudero, bisbe auxiliar i president de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF), el pròxim 3 d’abril, mentre que el 5 serà el torn del representant legal de la fundació, Francisco Javier Jiménez, i el 9 declararà el secretari de l’Arquebisbat, Antonio Corbí, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El 12 d’abril haurà d’acudir a la Ciutat de la Justícia de València Enrique Pérez Boada, membre del Patronat i comissionat de la visita de Benet XVI, i ja en el mes de maig, el dia 9, serà el torn de la secretària general de la FVEMF, Henar Moliner.

L’expresident de Les Corts Juan Cotino, conseller d’Agricultura i vicepresident del Consell en el moment dels fets investigats, compareixerà en els jutjats el 15 de maig. Finalment, l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i l’ex-vicepresident Víctor Campos hauran de presentar-se davant la jutgessa el 16 de maig. Totes les declaracions arranquen a les 09.00 hores.

PREVARICACIÓ, MALVERSACIÓ I FALSEDAT

La jutgessa va obrir en 2016 aquesta causa per delictes de prevaricació, malversació i falsedat per suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València al juliol de 2006. L’origen va ser la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional.

En concret, s’investiga si eixes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública. Al febrer del passat any es va acordar la consideració d’investigats de Camps i la resta d’ex-alts càrrecs, si bé fins a novembre no es va fixar la data de la seua declaració.

Segons es va informar en el seu moment pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), a aquestes diligències es va unir una peça separada del cas Vaersa, que s’investigava en Instrucció 15, per la qual cosa també es va informar que serien cridats a declarar com a investigats dos exdirectors de Vaersa Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños.

La magistrada havia requerit informes pericials a diversos organismes i documentació a empreses i administracions, i va acordar citar els investigats una vegada haguera rebut i estudiat els informes i documentació rebuda, i després de sentir als testimonis.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − huit =

sempre teua