25n
25N
25N

La jutgessa uneix les investigacions dels 'zombis' i Ciegsa i reitera "concert" entre Rus i Caturla

La jutgessa uneix les investigacions dels 'zombis' i Ciegsa i reitera "concert" entre Rus i Caturla
12/02/2021 -

La jutgessa del conegut com a cas Imelsa ha decidit unir les investigacions de la peça dels ‘zombis’ i la relativa a Ciegsa i ha reiterat l’existència d’un “concert” entre l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i l’exconseller delegat de Ciegsa Màxim Caturla.

Així es desprén de la resolució, contra la qual cal interposar recurs, en la qual la jutgessa accepta la sol·licitud de Fiscalia Anticorrupció d’ajuntar les dues peces en afectar contractacions presumptament fictícies i simulades.

La peça de Ciegsa se centra en una sèrie de contractacions laborals que s’haurien dut a terme en el si de Ciegsa entre febrer de 2004 i octubre de 2005. Estan investigats Rus, també expresident provincial del PP a València, i Caturla –exsecretari autonòmic d’Educació–.

Se sospita que Rus hauria ordenat la contractació de persones, amb càrrec al pressupost de l’empresa pública, sense observar els requisits administratius que venien establits en la normativa i sense que, en realitat, la contractació i la remuneració estiguera justificada per la prestació de serveis efectius per a l’empresa.

La peça dels ‘zombis’ està relacionada amb la contractació laboral, aparentment simulada, de determinades persones que no haurien exercit activitat laboral efectiva alguna per a Imelsa.

Segons la magistrada, l’acarament entre els fets objecte d’investigació de totes dues peces posa de manifest la concurrència de criteris de connexió, tant en relació amb els inculpats com amb els fets punibles.

Al seu entendre, les diligències pràctiques en totes dues peces “evidencien” l’existència d’un nexe comú, així com un interés únic a obtenir pels investigats un benefici propi utilitzant empreses públiques per a això.

S’acredita igualment l'”evident” relació entre Rus i Caturla. “En els àudios aportats en la causa i obrants en les peces s’evidencia que Caturla, quan exercia les funcions de gerent i conseller delegat de Ciegsa, donava compte i rebia ordres en la contractació de persones per part de Rus, el qual no tenia cap mena d’intervenció, en principi, en Ciegsa”, assenyala la jutgessa.

Posteriorment –afig– quan Caturla cessa en Ciegsa, passa a exercir el seu treball en la Diputació de València a les ordres de Rus. La investigació que s’emporta revela l’existència presumpta d’una organització estable tant en contractació d’obres com de personal que “evidencia un determinat concert per als seus propis assumptes”.

A més, assenyala la magistrada, les declaracions de l’exgerente d’Imelsa Marcos Benavent “corroboren l’existència d’aquest concert entre diversos investigats que fa oportú portar les dues peces conjuntament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − tres =