25n
25N
25N

La jutgessa ordena buscar béns de Rus, Caturla i Benavent a Espanya i l'estranger

La jutgessa ordena buscar béns de Rus, Caturla i Benavent a Espanya i l'estranger
18/02/2021 -

El Jutjat d’Instrucció número 18 de València, encarregat del conegut com a cas Imelsa, ha ordenat buscar tant a Espanya com a l’estranger possibles béns de l’expresident de la Diputació de València Alfonso Rus; de l’exsecretari autonòmic d’Educació Màximo Caturla i de Marcos Benavent, exgerent d’Imelsa.

Així es desprén de la diligència, a la qual ha tingut accés Europa Press, contra la qual cal interposar recurs de reforma en el termini de tres dies.

La jutgessa dona així un nou impuls al cas Imelsa, destapat el març de 2015, i en aquest cas se centra en els investigats Rus; Caturla; Benavent; l’exvicepresident de la Diputació i exalcalde de Montcada amb el PP Juan José Medina; dos suposats testaferros en Imelsa, Jaime Úbeda i José Estarlich; i Mariano López, exsogre de Benavent, als qui se’ls atribueix delictes de malversació de cabals públics, suborn, blanqueig de capitals, falsedat en document oficial i prevaricació.

Al costat d’ells, la investigació s’estén a Rafael García Barat, administrador de Thematica Events, mercantil en la qual participava Benavent, qui s’ha arribat a autodenominar ‘yonki dels diners’; i Carlos Turró, de Cleop.

En aquest cas serà l’Oficina de Recuperació i Gestió d’Actius l’encarregada de localitzar a Espanya i/o en l’estranger béns dels investigats en aquest procediment.

Aquesta possibilitat està emparada en la Llei d’Enjudiciament Criminal, l’article del qual 367 estableix que el jutge o tribunal, d’ofici o a instàncies del ministeri fiscal o de la mateixa Oficina, podrà encomanar la localització, conservació i administració dels efectes i guanys procedents d’activitats delictives comeses en el marc d’una organització criminal a l’Oficina de Recuperació.

La norma habilita a l’Oficina a intercanviar informació amb els organismes de tercers Estats que tinguen entre les seues competències la recuperació d’actius, quan resulte convenient, en l’exercici de les seues funcions. Així, pot requerir a un altre país informació sobre béns d’un investigat, bé perquè l’encàrrec així ho dispose, o bé perquè la mateixa oficina espontàniament ho considere necessari per a la millor execució del requerit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − quatre =