25n
25N
25N

La jutgessa desestima el recurs de la Generalitat i rebutja reobrir la causa contra Camps per l'organització de la F-1

La jutgessa desestima el recurs de la Generalitat i rebutja reobrir la causa contra Camps per l'organització de la F-1
08/02/2019 -

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València ha desestimat el recurs de reforma formulat per l’Advocacia de la Generalitat Valenciana contra el sobreseïment provisional de la causa contra l’expresident de la Generalitat Francisco Camps relativa a les negociacions per a l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València a través de Valmor Sports SL i la posterior absorció d’aquesta societat per part de l’empresa pública Circuit del Motor, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

En el seu escrit, l’Advocacia sostenia davant la instructora que existeixen “seriosos indicis de criminalitat” contra Camps, per la qual cosa sol·licitava la continuació de la investigació, la transformació de les diligències prèvies en procediment abreujat (el seu processament) i la unió d’aquesta peça principal amb la segona, la compra de Valmor per Circuit del Motor.

Així mateix, demanava la declaració com a investigats de l’expresident Camps i de Belén Reyero, que va ser assessora d’aquest últim i posterior encarregada d’esdeveniments en la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), així com “de les persones que resulten presumptament responsables dels fets objecte d’investigació”.

Així, en una interlocutòria notificada aquest divendres a les parts, la magistrada argumenta que “no existeixen dades noves que obliguen a reobrir les diligències” i el dret processal penal no permet “establir una causa general de caràcter prospectiu”.

La jutgessa va arxivar provisionalment les actuacions el passat 26 de desembre respecte a l’últim dels investigats, l’expresident Camps, després de determinar que el contracte firmat el 19 de juliol de 2011 per a la celebració de la prova automobilística no incloïa la exempció d’obligació de Bankia per part de l’Administració valenciana en la condició d’avalista.

La titular del Jutjat d’Instrucció 2 de València ha desestimat ara el recurs de l’Advocacia de la Generalitat contra el sobreseïment, perquè conté “arguments ja utilitzats en altres ocasions”. La investigació, segons la instructora, ha de concretar-se “en la forma en què en el seu moment ho va fer el Ministeri Públic, centrant les acusacions en la firma del tan repetit contracte de fiançament”.

“No és possible, per no permetre-ho el dret processal penal, establir una causa general de caràcter prospectiu i respecte a un àmbit tan ampli com les negociacions i posteriors acords amb l’empresari Bernie Ecclestone, les converses amb el senyor Camps, la idea del plantejament del Gran Premi i altres generalitats per l’estil de caràcter imprecís”, arreplega la interlocutòria.

La jutgessa rebutja igualment unir de nou aquestes diligències a una altra de les peces separades en què es va separar la causa inicial. La interlocutòria exposa que tant eixa divisió com el sobreseïment provisional del procediment acordat per als altres ex-alts càrrecs de la Generalitat que estaven sent investigats junt a Camps no van ser objecte de recurs en el seu moment per part de l’Advocacia de la Generalitat.

PETICIÓ D’ARXIU DE CAMPS

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València va acordar a la fi de desembre el sobreseïment provisional d’aquesta causa en considerar que la investigació realitzada sobre l’expresident no permet sostindre una acusació per delictes de malversació i prevaricació i descartava tornar a unir aquest procediment a les altres dos peces separades relacionades amb la celebració de la prova.

D’aquesta forma, atenia la petició d’arxiu formulada per la defensa de Camps el passat octubre, després d’examinar uns correus electrònics aportats pel propi investigat que evidencien que Bancaixa, “avalista inicial, no havia firmat la novació contractual de 19 de juliol de 2011”. És a dir, el citat contracte de 19 de juliol de 2011 per a prorrogar la celebració de la prova “no contenia exempció d’obligació de garantia o avals de Bankia”. En aquesta línia, el jutjat va considerar no hi havia “indicis suficients per a formular una acusació fundada en dret”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa