25n
25N
25N

El jutge rebutja la personació de l'Ajuntament en l'estafa de l'EMT

El jutge rebutja la personació de l'Ajuntament en l'estafa de l'EMT
11/11/2019 -

El titular del Jutjat d’Instrucció número 18 de València ha rebutjat la personació de l’Ajuntament en la causa en la qual investiga l’estafa de quatre milions d’euros en l’EMT per a evitar una “duplicitat innecessària” en estar ja acceptada la de l’empresa municipal.

Així consta en un acte de data 7 de novembre, al qual ha tingut accés Europa Press, on el jutge respon a la petició del consistori dirigit per Joan Ribó de personar-se en la causa com a acusació particular en la causa, en la qual únicament figura com investigada la treballadora que va ser acomiadada de l’empresa. Contra aquesta resolució cap recurs en el termini de tres dies.

El jutge explica que no comparteix les raons en les quals se sustenta la petició del consistori, ja que “la indubtable personalitat jurídica diferenciada de l’empresa municipal i el mateix ajuntament només ens dóna peu a considerar que ambdues posseeixen les condicions que habiliten per a l’exercici de l’acció penal en el procés”.

No obstant això, indica que ací la qüestió és si ambdues poden ser-ho al mateix temps en la causa, alguna cosa que l’instructor rebutja en considerar-lo que no és necessari per ser “una duplicitat innecessària que no es justifica per cap motiu raonable”.

Així, assenyala que la personació de l’EMT està acceptada davant “l’evidència d’un perjudici econòmic actual i directe patit per aquesta entitat” i afig que el que aquesta empresa siga un organisme plenament participat pel mateix ajuntament i amb pressupostos anuals englobats en els municipals suposa “una raó més per a considerar que són uns mateixos els interessos, tant des de la perspectiva de rescabalament” com la del coneixement que proporciona ser part del procés.

A més, el jutge sosté que el perjudici econòmic en aquest moment se sustenta sobre el patrimoni de l’EMT i subratlla que no tindrà inconvenient en una personació alternativa “quan s’acredite mitjançant decisions i transferències efectives en l’àmbit propi de l’actuació econòmic-pressupostària la reposició efectiva i transferència de la suma defraudada a l’empresa, amb base en el corresponent càrrec o obligació en els pressupostos o en els comptes municipals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

CCCC
activem alfafar