25n
25N
25N

El jutge declara complexa la causa contra el germà de Puig

El jutge declara complexa la causa contra el germà de Puig
30/10/2019 -

El Jutjat d’Instrucció número 4 de València ha declarat complexa la causa en la qual s’investiga a Francisco Puig, responsable de les empreses Comunicació dels Ports i Mas Mut Produccions i germà del ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, i al director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, per les ajudes al valencià.

Així consta en la resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual s’acorda declarar complexa la instrucció, la qual cosa significa que la mateixa tindrà un termini de duració de 18 mesos i podrà prorrogar-se per igual termini o un inferior a instàncies del ministeri fiscal i prèvia audiència de les parts.

El jutjat ha adoptat aquesta mesura després de requerir-lo la Fiscalia Provincial de València. Així mateix, aquesta acusació havia sol·licitat una prestació de fiança a l’acusació popular, el PP.

El magistrat s’ha pronunciat sobre la petició de complexitat, que ha acceptat sent previsible que la pràctica de les diligències pertinents per a la investigació no vagen a poder practicar-se en el termini de sis mesos des de la data d’incoació de les diligències prèvies.

Així, per circumstàncies sobrevingudes a la investigació, el jutjat ha declarat complexa la causa per estar pendent de declarar els investigats –estan citats al desembre– i per la possibilitat que sorgisca la pràctica de noves diligències.

La causa va ser oberta per un possible delicte de malversació al maig de 2019 i part d’una querella interposada pel PP per les ajudes al foment del valencià concedides a mercantils que haurien rebut més de 400.000 euros en subvencions des del 2015 “sense cap mena de control”.

En concret, en la querella, signada per la diputada ‘popular’ Eva Ortiz, se sol·licitava l’inici d’una investigació penal per a analitzar la documentació que acreditara la concessió a les empreses Comunicació dels Ports i Mas Mut Produccions de subvencions per al foment del valencià, en considerar que “no es complien els requisits exigits”.

També es demanava investigar “les actuacions arbitràries dutes a terme per part de Rubén Trenzano i Francisco Puig, que podrien ser constitutives dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i frau de subvencions”.

Aquesta querella es va interposar inicialment en els jutjats de Vinaròs (Castelló) –ja que les empreses de Francisco Puig estan radicades en la localitat castellonenca de Morella– però es va arxivar en considerar que no tenien competència territorial. Posteriorment, es va presentar a València i va recaure en el Jutjat d’Instrucció número 4, que va traslladar de nou la qüestió a Vinaròs. Al final, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va acordar que havia de quedar-se la causa a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + dos =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar